Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mašinko - gosti grupe Šank?!

Mašinko - gosti grupe Šank?! Zagrebački punk rockeri Mašinko nastupit će kao gosti grupe Šank?! na njihovoj koncertnoj promociji novog albuma i proslavi petog rođendana u Tvornici kulture 23.05.2015..

Mašinko nastaje 2010. godine u Zagrebu. Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamjenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega. Iste godine u jedan dan snimanja stvorili su svoj album prvijenac – ”Mašinko”, te sa prijateljima iz Frakture Mozga izdaju i božićni split-singl “Sretan Božić (bit će bolje)”.

Godine 2011. ulaze u studio te u istoj kombinaciji objavljuju split album ”Frakturko”. Te sezone svirali su u zagrebačkoj Areni kao predgrupa hrvatskim punk rock legendama Hladnom pivu. Sljedeće godine objavili su svoj prvi spot za pjesmu “Kako je Potjeh tražio rakiju”, a nakon njega i spotove za pjesme “Erupcija sreće” i “Sretan”.

U siječnju 2014. Mašinko objavljuje singlove “Oči pune suzavca” i “Nešto novo nešto divlje”, a nekoliko tjedana kasnije izlazi im i posljednji album “Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše”. Novi album je oduševio i kritičare i publiku te je pokazao kako je Mašinko definitivno bend čiju budućnost vrijedi pratiti. Album je objavljen u digitalnom obliku kao besplatni download te u jedinstvenom vinilnom izdanju u omotu koji se rasklapa u društvenu igri.

Prije Mašinka i Šanka?! u Tvornici će nastupiti SpokOi!, mlade zagrebačke punk rock snage.

Vrata Tvornice otvorit će se u subotu 23. svibnja u 20 sati. SpokOi! počinju u 20:50, Mašinko u 21:30, a Šank?! u 22:20.

U kratkih pet godina postojanja Šank?! je diljem cijele regije postao poznato underground ime, a njihove punk rock i žestoke, ali melodične stvari, pokazale su se kao dobitna kombinacija.

U dosadašnjoj karijeri Šank?! je stvorio sada već nezaboravne himne poput ”Grad je naš” ili ”Zagreb gori”, ”Sve za kraj” ili pak ”Na šank”, a svaki koncert je obilježila izuzetna količina energije i euforije koja se osjeti na nastupima uživo.

Prvi singl s nadolazećeg albuma, pjesma ”Naša stvar”, ponovo je pokazala da je bend žestok, britak i beskompromisan kao i do sada, kako na svojim instrumentima tako i na jeziku, a u tom tonu će se nastaviti i novi skorašnji album.

Pjesma je inspirirana činjenicom da su ljudi orijentirani na budućnost umjesto na prošlost već generacijama marginalizirani i prisiljeni sreću potražiti van ove države. Na najvišim instancama prosperiraju oni koji svoje neznanje i lopovluk kamufliraju demagogijom te se kvalitetne ideje ne probijaju na dnevni red.

Svoju snagu i jaku fan bazu Šank?! je već dokazao na nedavnom koncertu Brkova u Domu sportova kada su u punoj dvorani otpržili sjajan početak večeri. Zagrebački koncert bit će još jedna prilika uživo poslušati energične melodije iz Šank?! radionice i potrošiti grla uz njihovu punk rock kombinaciju. Zagrebačka Tvornica će gorjeti od silne energije koju osigurava Šank?!, a dodatni intenzitet večeri će dodati i gosti koje će bend uskoro objaviti.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 35 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 45 kuna.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr
Objavljeno 22.05.2015.

Vremeplov

Mislim da je jako malo iskrenoga bilo i ostalo vezano uz punk, ali ono što je preživjelo, esencija prvotne ideje, egzistira i danas u nekoj drugoj formi.
Zoran Žmirić, riječki pisac, fotograf i glazbenik