Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mastodon slavi prvih 20 godina karijere novim singlom

Mastodon slavi prvih 20 godina karijere novim singlomDivovi iz Atlante, jedan od najvećih i najznačajnijih metal bandova današnjice, upravo su proslavili 20 godina karijere.

Slaveći prva dva zajednička desetljeća, bend će obožavatelje počastiti kolekcijom rariteta, digitalnim albumom ”Medium Rarities” koji je najavljen za 11. rujna preko Reprise Recordsa (Dancing Bear). Među brojnim rijetkim glazbenim draguljima naći će se i nova pjesma ”Fallen Torches”.

Ovaj Mastodonov klasik snimljen je 2019. i trebao je biti objavljen ususret europskoj turneji. Njegov datum izlaska pomaknut je kako bi se bend posvetio pjesmi ”Stairway” posvećenoj prerano preminulom Nicku Johnu, njihovom dugogodišnjem menadžeru. Na novoj pjesmi ”Fallen Torches” bendu se pridružio dugogodišnji prijatelj i suradnik Scott Kelly iz benda Neurosis.

”Medium Rarities” po prvi put na jednom mjestu objedinjuje mnoštvo obrada rock klasika, pjesme objavljene na soundtrack izdanjima Igra prijestolja i Aqua Teen Hunger Force, instrumentale, B-strane i live snimke, sve u jednom kompletnom paketu. U eklektičnoj lepezi našle su se tu obrade pjesama “A Commotion” (Feist), “A Spoonful Weighs A Ton” (The Flaming Lips) i “Orion” (Metallica) te instrumentalne verzije “Asleep in the Deep”, “Toe To Toes”, “Jaguar God” i “Halloween”. Čak 14 od 16 pjesama na ovom izdanju dosad nije bilo dostupno na streaming servisima.

Krajem kolovoza Mastodon će objaviti još jednu pjesmu, “Rufus Lives”, koja će se naći u filmu Bill & Ted Face The Music, a najavljujući ova sjajna izdanja Mastodon otkriva da već vrijedno rade na svom devetom studijskom izdanju, nasljedniku Grammyjem nagrađenog albuma ”Emperor of Sand” iz 2017.

Objavljeno 11.08.2020.

Vremeplov

Ako je glazba hrana ljubavi, svirajte. Dajte mi da priđem...
William Shakespeare