Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Međunarodni tjedan pjevanja - Cantat Novi Sad

Međunarodni tjedan pjevanja - Cantat Novi SadCantat Novi Sad vas, u suradnji s “Europa Cantat” i pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, poziva na Međunarodni tjedan zborskog pjevanja od 22. do 28.08. 2011. godine.

U okviru ovog festivala 24.08. nastupiti će popularna francuska pjevačica Zaz. „Edit Pjaf 21. vijeka“, „uličarka s renomeom“, „buntovnica s razlogom“, samo su neki od epiteta koje su svijetski mediji nadjenuli francuskoj pjevačici Zaz, koja će gostovati u Novom Sadu.

Međunarodni tjedan pjevanja - Cantat Novi Sad je otvoren za svakoga tko voli i zna pjevati, i stare i mlade, i početnike i one koji vladaju pjevačkom i vještinom čitanja nota.

U programu i organizaciji Cantat Novi Sad prepoznati ćete standarde “Europa Cantat” kojima se ovakvi festivali izdvajaju od većine međunarodnih događaja. “Europa Cantat”, koju predstavlja više od milijun pjevača,a koja surađuje s više od dvadeset milijuna pjevača, dirigenata i kompozitora, garancija je uspjeha prvog Međunarodnog tjedna pjevanja u Novom Sadu.

Program Cantat Novi Sad je podijeljen u pet radionica i obuhvača evropsku, američku,show, južnoslovensku i muziku kompozitora Stevana St. Mokranjca. Kroz kvalitetno osmišljene radionice dirigenti Peter Dejans,Marjorie Malone, Dwight Jordan, Stanko Šepić i Miloje Nikolić će oživjeti dijela ovih kompozitora.

“Smatram ga veoma interesantnim i zadivljen sam kombinacijom dobrih radionica međunarodnog karaktera i njihovog repertoara s jedne strane ionih lokalnog karaktera s druge strane. Veoma je važno za “Europa Cantat” da ponudi nešto za lokalne pjevače, dakle pjevače iz zemlje domaćina, kao i da ponudi zanimljive sadržaje za inozemne pjevače. Tako će netko, tko dođe u Srbiju, imati priliku da se susretne sa prelijepom zborskom crkvenom muzikom, etno muzikom svih vaših država u regiji, a pjevači iz Srbije će imati šansu naučiti mnogo novih stvari o show zboru, spiritualnoj muzici i veoma dobrom programu zborske zapadnoeuropske muzike XX vijeka. Mislim da je riječ o veoma dobroj kombinaciji.“
Gábor Móczár, potpredsjednik«Europa Cantat» i direktor Centra za centralnu i istočnu Evropu «Europa Cantat»
Zajedničko pjevanje (Open singing) koje povezuje sve učesnike radionica i publiku u jedan zbor, biti će organizirano svaku večer od 22.-28.08., u centru Novog Sada, a na Petrovaradinskoj tvrđavi će se održati završna - Gala večer.

Koncertom 24.08. predstaviti će se i Zaz. Ova pjevačica proslavila se prvenstveno sjajnim numerama koje je sama komponirala, a potom i time što je odbila da dozvoli da postane dio show-bussines i muzičke industrije, barem za sada...

U jednom od intervjua Zaz je izjavila: „Nekad sam ja jurila producente da mi omoguće snimanje albuma, a sada oni jure mene. To je ironija života“, izjavila je Zaz u jednom od rijetkih intervjua koje daje medijima. Ona u svojim numerama upravo i pjeva o ironiji života i preziru prema modernom potrošačkom društvu.

Svirajući po ulicama Pariza, kako tvrdi, znala je zaraditi i do 450 eura na sat. „Ljudi zanju prepoznati kvalitetu i nagraditi je. Ima slučajeva da su mi neki ostavljali i po 20 ili 30 eura. Zaista mogu lagodno živjeti svirajući po ulicama“, dodala je Zaz.

Poslije višegodišnjih pokušaja da snimi album konačno je 2007. “uhvatila” jednog producenta, Keredinea Soltania. Ubrzo je shvatila da bi kao muzička zvijezda morala u potpunosti da promijeni način života u kojem je počela uživati. Ipak, prošle godine je odlučila napraviti kompromis i objaviti debi album za etiketu „Play On“, čiji je vlasnik upravo Soltani. Ubrzo je stigla ponuda i od mnogo veće kompanije „Sony records“ za ugovor o novim albumima i svijetsku turneju, što je ona odbila i tako šokirala ne samo najpoznatije producente već i javnost.

Njene pjesme, kako kaže, „svima pripadaju podjednako“, te zato ne može dozvoliti „da padnu u ruke jedne kompanije ili osobe“. Malo po malo, Zaz je međutim ipak počela raditi mini turneje gdje nastupa isključivo po malim, takoreći klupskim prostorima, koji su mahom previše mali naspram interesa koji vlada za nju. Tako će 24.08. imati priliku da je vide fanovi u Novom Sadu. Možda će je show-bussines vremenom uzeti pod svoje, za sada Zaz ostaje vjerna sebi i publici ...

„It’s relaxing, it’s fun, it’s me!“ je slogan ovogodišnjeg Cantat festivala. Dođite i uvjerite se.

Objavljeno 13.08.2011.

Vremeplov

Ne postoji nikakav recept za uspjeh u glazbi. Sjećam se dosta bendova koji su mislili da će ako budu vrhunski svirali nešto i napraviti na sceni. Zatvarali su se u garaže i bjesomučno radili svaki dan probe. Mi to nismo radili. Dođemo na probu, pa ako nam se ne da svirati odemo na pivu. Mislim da je najvažnija zdrava atmosfera u bendu...
Mladen Subošić Suba (Hladno pivo)