Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Meritas - novi glazbeni trenutak

Meritas - novi glazbeni trenutak Pjesmom „Pričaj mi“ grupa Meritas ovih dana kreće u novu fazu svog stvaranja - najavljuju
svoj novi album.

Kao i na prethodnim albumima i ovaj najavni singl ima zadatak uvesti publiku i
slušatelje u novonastali svijet koji su Anita Valo i Meri Jaman potanko zamislile.

„Pričaj mi“ je pjesma koja na njihov prepoznatljiv način polaže pravo na fantastičan spoj melankolije kroz elektronske primjese u zvuku pa sve do pozitivnog naboja u boji njihova
dvoglasa koji se širi pjesmom, a potom i nama samima koji smo u ulozi slušatelja. Spajaju sebe otprije i sebe danas, hrabro i sjetno.

Od početka do kraja, u valovima, pjesma ne zaustavlja svoj naboj – onaj u svom bržem tempu pa do općenitog pulsiranja pjesme u svim svojim elementima.

Anita i Meri oduvijek su spremne na nove sebe, nove izraze bez obzira na svijet i glazbu danas. I zato su uvijek prave i aktualne. Anita kroz već utaban proces rada od prvih aranžmana daje zanimljiva rješenja koja komuniciraju poslije sa suradnicima, tekstom, njenom nedvojbeno posebnom interpretacijom glavnog vokala u ovoj pjesmi.

Kad malo bolje pogledate, Meritas sa svakim albumom okrenu novu stranicu. Kako same vole reći, svaka pjesma, svaki album je odraz vremena u kojem stvaraju, dnevnik utjecaja i izazova koje postave pred sebe – svjesne su da se tako razvijaju.

„Zadnjih nekoliko mjeseci provodimo u kreativnom i inspirativnom društvu Jure i Pavla u njihovom studiju. Zakoračile smo u snimanje našeg sedmog albuma, a pjesma ”Pričaj mi” savršeno opisuje sve ono što u ovom trenutku želimo čuti u našoj glazbi.“ zaključuju Meri i Anita.

Ponosna ekipa koja je radila na pjesmi „Pričaj mi“ su autorice glazbe Anita Valo i Meri Jaman, dok je autorica stihova Ines Prajo. Za aranžman su zaslužni redom Anita Valo, Jura Ferina, Pavle Miholjević, a za produkciju Pavle Miholjević i Jura Ferina.

Objavljeno 06.05.2016.

Vremeplov

Nikad se nisam bojao miješanja privatnog i poslovnog...
Robert Ferlin, novinar i voditelj (Radio Rijeka)