Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Meritas objavile novi album!

Meritas objavile novi album!U subotu, 08.03.2014., na sami Dan žena, u zagrebačkoj galeriji Velvet, održana je promocija novog albuma ”Gle!” grupe Meritas.

U intimnoj atmosferi izmiješanoj dragim ljudima, suradnicima i predstavnicima iz medija, Anita i Meri uvele su nas u svoj svijet. Album na koji se čekalo nekoliko godina, predstavljen je malim unplugged koncertom. Svi posjetitelji imali su priliku uzeti u ruke novi album, jedinstven, osim sadržajem, i po svom fizičkom izdanju čiji dizajn potpisuju Kreativne Ovčice.

Predivna drvena kutija koja imitira okvir za fotografije posebna je po tome što je unikatna u Hrvatskoj, a koliko je poznato - i u svijetu.

Iako na isti, pažljiv i dostojanstven način, prilaze svakom svom albumu, na ovom su prizvale još jedan izazov - u stvaranje albuma ”Gle!” krenule su s novim suradnicima što je velika novost u njihovom procesu rada.

Oduvijek prepoznajući i poštujući vještinu i talent, s velikim zadovoljstvom su i na ovom albumu iskazale dobrodošlicu dugogodišnjim suradnicama Ines Prajo i Arjani Kunštek koje potpisuju sve stihove na albumu, osim one na pjesmi ”S tobom tišina” čiji je autor Aljoša Šerić.

Tijekom par proteklih godina stvaranja albuma ”Gle!”, prepustile su se i novim imenima u producentskim ulogama i to Pavlu Miholjeviću i Juri Ferini iz grupe Svadbas, te Lukyju.

”S ovim albumom posjetile smo more, uživale u suncu, dočekale kišu i snijeg. Dozvolile smo si raznolikost i dovele se do granica onoga koliko se može dati u stvaranju svojih zamisli. Nekoliko pjesama na albumu uzele su baš sve od nas. Kroz njih i s njima ostvarujemo želju za progovaranje, opisivanjem strasti i ljubavi na način tako lijep kao što je to ovaj putem nota. Volimo zrelost koju osjećamo. Kao da je sve još intenzivnije na jedan ozbiljniji način. Čudesni su svi ti zapisi, sve te crtice koje pamtimo i talenti koji su se spojili kako bi postao ”Gle!”. - komentiraju Meritas.

”Gle!” je album koji apostrofira prepoznatljivost grupe Meritas, i to kroz raskoš Anitinih i Merinih kompozicija, ali i njihovu snažnu i dojmljivu interpretaciju koja poput rijetkog začina podcrtava njihov glazbeni izričaj.

Objavljeno 17.03.2014.

Vremeplov

Svirajući s ljudima raznolikih izričaja čovjek širi vidike, a Rijeka ima pregršt kvalitetnih glazbenika koji imaju što za reći.
Vedran Križan (Manofon), intervju za RiRock.com