Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Metallica na Forumu u Los Angelesu

Metallica na Forumu u Los AngelesuDok čekamo da nam se dečki iz Metallice približe i održe poneki koncert u blizini lijepe naše preostaje nam samo da pratimo što se događa u dalekom svijetu. Tko god je bio na koncertu Metallice zna da može očekivati nekolicinu stvari koje će čuti i vidjeti na istom. Pa će tako na njihovom repertoaru sigurno biti ”Enter Sandman”, bubnjar Lars Urlich će iskoristiti svaku priliku da se ustane i približi publici te će na stageu biti puno vatre.

17.12. Metallica je održala dvosatni koncert u Los Angelesu na kojem su odsvirali mnoštvo novih pjesama od kojih su neke bile zaslužne za vrhunce večeri. Oni koji su pohodili ovaj koncert uvjerili su se kako ”Broken, Beat & Scarred” puno bolje zvuči u live verziji, te da je sve navedeno u prvom odlomku istina.

Budući da su ”dečki” iz Metallice prešli 40. godinu treba im odati priznanje i za dobro držanje na stageu puna dva sata u kojima nisu niti malo posustali ili ispali dok su prelazili sa pjesme na pjesmu. Zanimljivo je da su na ovom koncertu preskočili numere s albuma ”Load”, ”Reload” i ”St. Anger”.

Na njihovim je koncertima nezaobilazan spektakularni light show koji ni ovaj put nije podbacio. On sam bio je predstava za sebe. Raznobojne vatre koje su gorjele dok su svirali ”One”, crne lopte koje su padale na njih na ”Seek and Destroy” i mnoštvo iznenađenja za sva osjetila.

Koliko je koncert uspješan potvrdila je i publika koja je od djece pa do onih starijih pjevala gotovo sve pjesme od riječi do riječi. Dok nam se ne približe na neku pristojnu udaljenost ne preostaje nam ništa drugo nego preslušavati ”Death Magnetic” ili pogledati koji DVD. (A.C.)

Objavljeno 27.12.2008.

Vremeplov

Volim rock’n’roll. Mislim da je on vrhunska umjetnička forma. Još uvijek revolucionarna da može mijenjati ljude i njihova srca. Ali, da... u rocku također ima mnogo smeća i stvarno loše glazbe.
Nick Cave