Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Metallica – vlasnik brojnih nagrada i priznanja

Metallica – vlasnik brojnih nagrada i priznanjaOd svog osnivanja 1981. godine, bend Metallica razvio se od undergraund heavy metal benda do jednog od najuspešnijih sastava na svijetu s brojim fanovima.

Prodaja njihovih albuma (uključuje 9 studijskih albuma i jednu e.p.) kreće se u preko 100 milijuna kopija širom svijeta (samo u Severnoj Americi prodano je preko 65 milijuna), i osvojila je zlatne i platinaste tiraže u preko 40 zemalja.

”Black Album” nagrađen je prestižnim RIAA dijamantskim priznanjem (za prodaju od preko 10 milijuna kopija u Americi). Njihov posljednji album, ”Death Magnetic” našao se na prvim mjestima u 32 zemlje i prodan je u 28 milijuna primjeraka širom svijeta. Izdanje sa nastupa uživo (sadrži preko 8 sati uživo i video materijala), koji košta 80 dolara, prodan je u preko millijun primjeraka širom svijeta čime je dostigao rekord najprodavanijeg boks seta u povijesti.

Metallica je osvojila brojne nagrade i priznanja u svojoj karijeri uključujući 9 Grammya, 2 American Musica, 2 MTV Video Music, VH-a nagradu, ERPN Action Sports i Music Artist Contribution nagradu za 2001. godinu, preko 30 California Music nagrada, NARAS San Francisco Governor priznanje 2004., MTV: ICON 2003. i najskorije ASCAP C reative Voice za 2004. godinu.

Dokumetarni film, “Metallica: Some Kind of Monster”, koji su 3 i pol godine snimali i režirali proslavnjeni reditelji Joe Berlinger i Bruce Sinofsky, premijerno je prikazan na Sundance filmskom Festivalu u veljači 2004. godine.

U kinotekama se počeo prikaivati u srpnju 2004. godine. Do kraja godine, film je bio nominiran za nekoliko nagrada kritike i našao se u okviru top 10 filmova za tu godinu. Nagrađen je priznanjem Independent Spirit 2005. godine za ”Najbolji dokumentarac”.

Na proljeće 2009. godine, Metallica je nominirana za 4 Grammy nagrade za album ”Death Magnetic” (osvojila je 2); izdali su vlastitu Guitar Hero igricu pod nazivom ”Guitar Hero Metallica” i primljeni su u Rock and roll Kuću Slavnih.

Metallica je jedan od nekoliko bendova koji uvijek dobro nastupa uživo. Njihovi koncerti, započeti u klubovima i garažama ranih osamdesetih, sada rasprodaju arene i stadijume širom svijeta i konstantno donese najintenzivnije, moćno i vizuelno snažno iskustvo. Jedno od najimpresivnijih dostignuća je činjenica da Metallica stalno privlači pažnju na turnejama što je izuzetno rijetko u današnjem svijetu industrije zabave, skupljajući stalno nove fanove.

Live Nation, Adria Entertainment i Arena Beograd s ponosom predstavljaju jedan od najvećih muzičkih događaja ove godine u Srbiji. Metallica dolazi u susjednu Srbiju 08.05.2012.

Objavljeno 16.04.2012.

Vremeplov

S muzama je stvarno tako, jednostavno dođu i ne daju mi mira. Ili ih nema. Najneopterećeniji sam u gluho doba noći, kad mogu ukopčat svoj Fostex i počet snimuckat, bez obaveze da to i ostane na traci.
Vlado Simčić Vava, intervju za Rirock.com