Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mini jazz ljetovanje u Nišu!

Mini jazz ljetovanje u Nišu!Jedan od najvećih jazz trubača i kompozitora danšanjice i čovjek koji s pravom nosi epitet muzičkog genija - Tom Harrell nastupiti će sa svojim kvintetom na na zatvaranju Nišville jazz festivala koji će se od 11. do 14.08. održati u niškoj Tvrđavi – potvrdio je direktor festivala Ivan Blagojević, a termin koncerta je ozvaničen i na tour – strani službenog sajta velikog umjetnika.

Osim njega na ovogodišnjem Nišville jazz festivalu nastupiti će i Mungo Jerry jedna od najtiražnijih grupa drugog vala britanskog pop-rock-blues buma s početka sedamdesetih. NJihov je nastup zakazan za 13. 08.
Predvođen pjevačem, gitaristom i autorom Ray Dorsetom, sastav koji je prema broju prodanih singlova i albuma, odnosno pozicijama na top listama vjerovatno najuspješniji britanski bend poslije The Beatles, predstaviti će u Nišu svoj blues program.

Američki tenor saksofonist Rick Margitza (1961) nastupiti će na ovom festivalu kao specijalni gost sastava koji predvodi pjevačica Maya Nova.

Kada je krajem osamdesetih ušao na velika vrata jazz, Margitzu je kritika okarakterizirala kao jednog od predvodnika generacije “mladih lavova” koji su, između ostalog surađivali i s velikim Miles Davisom. Na popisu legendi jazza s kojima je Margitya snimao i nastupao su i Maynard Ferguson, Flora Purim & Airto Moreira, McCoy Tyner, Bobby Hutcherson, Tony Williams, Eddie Gomez, Chick Corea, Maria Schneider, Dave Douglas…

Bugarska pjevačica Maya Nova s čijim će bendom nastupiti Rick Margitza, studirala je klasičnu gitaru i klavir, a stekla je master titulu za jazz i pop vokal na Pop Art departmanu Bugarske nacionalne muzičke akademije. Nastupala je i snimala sa svim vodećim bugarskim jazz i funk muzičarima uključujući i Nacionalni big band.

Nastupala je u Danskoj, Norveškoj, Singapuru, Maleziji, Indiji, Kini, Južnoj Koreji. Polufinalistica je vokalnog tečaja održanog u sklopu čuvenog Montreux jazz festivala. Posljednjih deset godina živi i radi u Singapuru gdje i predaje na LaSalle College of The Arts. Nedavno je objavila album “Open” na kojem osim standardnog repertoara ima i autorske kompozicije bazirane na bugarskim folklornim temama.

Osim dovođenjem atraktivnih izvođača organizatori su se pozabavili i osiguravanjem zanimljive ponude za sve goste koji nisu iz samog Niša. Te su i ove godine posjetiocima iz drugih gradova i okolnih država ponuditi mogućnost mini jazz ljetovanja: „Četiri dana u Nišu i četiri noći na Nišvilu“ za samo 100 eura, u što je uračunat komplet ulaznica za sve četiri festivalske večeri i pun pansion (smještaj i tri obroka dnevno) u dvokrevetnim sobama studentskog hotela kod tehničkih fakulteta u neposrednoj blizini niške Tvrđave.

Za uplate iz inozemstva pratite upute na engleskoj strani sajta www.nisville.com


Cijene karata su:
Komplet karata po cijeni od 30e
Studentski komplet 25e
Pojedinačna karta 10e
Studentska pojedinačna 8e
VIP komplet 40e
VIP Pojedinačna 12e

Sve kategorije karata mogu se kupiti preko prodajne mreže Card Service-a i Eventima prodaje i online prodajom na: www.tickets.rs i www.eventim.rs

Objavljeno 31.07.2011.

Vremeplov

Ovo što se sada događa je video rock, moglo bi se reći ”You Tube rock”, i to se događa već duže vrijeme, a bavi se više tim nekim ukrasima nego - suštinom stvar.
Koja (Disciplin A Kitschme)