Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Močvara i Pogon te zovu na zajedničku proslavu rođendana!

Močvara i Pogon te zovu na zajedničku proslavu rođendana!Močvara slavi srebrni jubilej, četvrt stoljeća ili 25 godina kontinuiranog djelovanja dok mlađi susjed Pogon slavi ozbiljnih tinejdžerskih 15 godina.

Zbog naše duboke povezanosti, odlučili smo zajedno napraviti četverodnevnu feštu koja će razigrati sve prostore bivše tvornice Jedinstvo.

Močvara i Pogon već su godinama neizbježna mjesta hodočašća svima zainteresiranima za alternativnu kulturu i svijetli primjer kako se zapušteni prostori industrijske baštine mogu transformirati u aktivna i živahna mjesta kreative te kako dobrosusjedski odnosi i suradnja između dva kolektiva mogu rezultirati fantastičnim projektima čiji presjek ćemo predstaviti u ova četiri rođendanska dana.

Tulum će se odvijati u uobičajenim prostorima kao što su velika i mala dvorana Pogona te šank prostorija, terasa i dvorana Močvare, a planiramo i zanimljive programe u dvorišnom šatoru iza tvornice, Indoševoj sobi te na nasipu – ma gotovo da nema četvornog centimetra koji nećemo okupirati koncertima, predstavama, izložbama, promocijama, radionicama, slušaonama, a tu su i ChilliBar, otvorena proba kod Indoša, sadnja živice i megapopularni Sajam ploča i stripova.

Premalo je ovdje mjesta za nabrojati sve što će se zbivati, ali koncertno ćemo pokriti glazbenike od legendarnih veterana poput Roedeliusa ili The Ex pa sve do demo bendova Supervala, sudjelovat ćemo u radionicama za svaku životnu dob, družiti se uz stripovske promocije od legendarnog Hofa do radova polaznika ŠPUD-a, promocije publikacija Pogona i Galerije 90-60-90, izložbu plakata sustanara Jedinstva, izvedbu Cirkoramine predstave i projekciju o kultnoj grupi Kugla glumište, a za party će biti zadužena ekipa iz Ministarstva psihodelije.

U ova četiri dana i noći prostor bivše tvornice Jedinstvo pretvorit će se u jedan veliki rođendanski tulum na koji moraš doći, a čak ne moraš donijeti nikakav dar jer mi darujemo vas – bogatim kulturnim programom koji će izazivati, zabavljati i bombardirati svih šest osjetila. Ako treba, uzmite par dana godišnjeg odmora ili nabavite ispričnicu za školu ili faks i dođite se družiti, zabavljati i stvarati s ekipom iz Pogona i Močvare.

Više o programu rođendana saznaj na mochvara.hr/25godina &
pogon.hr/program/15godina

Objavljeno 13.05.2024.

Vremeplov

Što sam stariji, to sam manji. Vidim druge dijelove svijeta koje prije nisam vidio. Druge poglede. Vidim više svijet izvan sebe…
Neil Young