Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Močvara LIVE: Po’ Metra Crijeva

Močvara LIVE: Po’ Metra CrijevaU utorak 28.04. Močvara vam donosi Ča-Metal™ bend Po’ Metra Crijeva...

Č.R.U. - Črno Rešetarsko Urlikalo, Ayvar Grozszcgrock, Armageljon Espaljon, Niprija, Šaman Šamanić, Djed Mrz i Dr. Ogan Keksburg za vas su pripremili žestoki split-screen session, odnosno Po’ Metra Karantene. Unatoč nestašicama, unatoč pomanjkanju WC papira, socijalnom distanciranju - pogledajte kako PMC uz Djeda Mrza izgledaju i zvuče kad nastupaju iz svojih domova, jazbina, ureda, kula i zamkova. 40 min svirke, kultni klasici i nova ostvarenja - PMC samo za vas.

Naravno, iako ćemo ih gledati u kućnom izdanju, to ne znači da će maske izostati, jer ipak je sigurnost na prvom mjestu. Nadalje, da session bude još znamenitiji, Armageljonu Espaljonu je taj dan i rođendan, tako da mu u komentarima slobodno možete poželjeti nešto lijepo.

Po’ Metra Crijeva su prvi i jedini Ča-Metal™ bend. Inspiraciju crpe iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu rade pod utjecajem istarske ljestvice i death metala. Zvukom benda uz žestoke gitare i bubnjeve dominiraju i sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo“ dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine.

Osnovani 2003. godine, do sada su izdali 3 albuma u vlastitom izdanju, a posljednji, album, Ča Metal (2018.) od publike i kritike je primljen s velikim interesom. Nakon rasprodane promotivne svirke u Rijeci, Kopru i Puli, i angažirane jeseni i zime 2018. godine s nastupima u Hrvatskoj i Sloveniji, snimanjem spotova, i nizom promotivnih nastupa na radio i televizijskim postajama, PMC u travnju 2019. povodom proslave svog 15. rođendana izdaje remaster prvog albuma, Črne Besede Va Kastafskih Šumah.

Ovaj bend čini rock postava članova na gitari, basu i bubnju uz sopca i pjevača koji pjevaju kombinaciju tradicionalnog primorskog dvoglasnog pjevanja s heavy metal izričajem. Spektar tema koje Po’ Metra Crijeva obrađuju u svojim pjesmama kreće se od okultnog i političkog do socijalnog i religijskog.

Objavljeno 28.04.2020.

Vremeplov

Nemam nikakvih idola i uzora... samo sebe.
GG Allin