Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Močvara: Trnje: otvoreni kvart!

Močvara: Trnje: otvoreni kvart!“Trnje: otvoreni kvart” novi je u nizu događaja Platform Upgrade kojim se testiraju aktivnosti interkulturne integracije kroz kulturu i umjetnost, s ciljem osnivanja Interkulturnog društvenog centra.

Nakon uspješnog programa prošle godine u Centru mladih Ribnjak, ove godine se aktivnosti provode u kvartu Trnje, zajedno s Pogonom, URK-om te UBU – Udrugom bivših učenika ŠPUD-a i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna, kao večernji program koji tematizira interkulturne trenutke koji obilježavaju naš grad, integraciju pojedinaca drugih nacionalnih, kulturnih, etničkih, vjerskih i drugih pozadina u našem društvu te kako kroz kulturu možemo uspostaviti inkluzivan dijalog.

Program stoga nastoji približiti problematike s kojima se susreću osobe migrantske pozadine u Zagrebu i Hrvatskoj, ali i kreirati zajedničke trenutke interkulturnih susreta, dijaloga te zabave, s ciljem stvaranje inkluzivne atmosfere koja će, nadamo se, širiti i izvan ovog događaja.

Program:

18:00 Tribina: Od eksploatacije do solidarnosti – strani radnici u Zagrebu
Lokacija: Velika dvorana Pogona Jedinstvo

Otvoreni rasizam je nedavno postao politički mainstream u RH i jednostavno se uklopio među ostale uhodane metode gušenja radničkih i ljudskih prava. O sindikalnom organiziranju kao interkulturnom fenomenu pričamo iz povijesne, pravne i radničke perspektive uz Nikolu Vukobratovića, Sunčicu Brnardić i Swetu Pudasaini. Moderira Leonard Jurić.

19:30 (Velika dvorana Pogona Jedinstvo) – Otvoreni kvart? – Izložba fotografija učenika_ica ŠPUD-a: Mapiranje kvarta Trnje te rada s migrantima i izbjeglicama

Izložba „Otvoreni kvart?“ učenika_ica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna promatra kvart Trnje kao mjesto krajnosti i raznolikosti, ali si i postavlja pitanje njegove otvorenosti u kaosu njegovog urbanističkog razvoja te eklektičnost ulica, livada i nasipa. Poziva li on ili odbija? Učenici_e također dokumentiraju rad udruge Are you serious? koja se bavi integracijom migranata i izbjeglica, pružajući otvorena vrata svima u svoj kvart.

20:30 Interkulturni glazbeni program: Toumaranke Orchestra & etno/world music party by DJ Bezum
Lokacija: Močvara

Za kraj večeri selimo se u Močvaru na glazbeni program i zabavu!

TOUMARANKE ORCHESTRA (Senegal/Zagreb)
Web: Instagram

Toumaranke Orchestra je band koji se sastoji od afričkih i europskih glazbenika poput Mirka Prišlina, Krešimira Oreškog, Krune Carića, Ivana Marincela, Igora Pavlice, Maka Murtića, Abija Seydija, Ane Kovačić i drugih. Toumaranke znači autsajder na Susu jeziku. Susu je jedan od glavnih jezika Gvineje. Iako je njihov osnivač Abi Seydi podrijetlom iz Senegala, odlučio se za ovaj naziv jer se i sam pri dolasku u Hrvatsku osjećao pomalo kao autsajder. Glazbenici koji čine ovaj sastav kroz svoju glazbu prenose proživljena iskustva i nastoje širiti svijest o tome da smo u suštini svi isti bez obzira na kulturne i geografske zadatosti naših okruženja.

DJ BEZUM (Zagreb)
Za atmosferu prije nastupa i party nakon zaslužan je DJ Bezum koji će puštati zabavan i plesni miks etno/world music/kvalitetno-ali-sigurno-nikad-niste-čuli-za-to poslastica do sitnih sati.

O platformi Upgrade:
Platforma Upgrade osnovana je 2015. godine s ciljem razvoja interkulturne integracije kroz kulturu i umjetnost te osnivanja Interkulturnog društvenog centra u Zagrebu, temeljenog na modelu upravljanja civilno-javnim partnerstvom s Grad Zagrebu, po uzoru na Pogon. Članice Platforme Upgrade su: Operacija grad, Centar za mirovne studije, AKC Attack, KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse, Kulturtreger / Booksa, Kurziv / Kulturpunkt, Multimedijalni Institut, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Slobodne veze, UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a, URK / Močvara, WHW – što, kako i za koga, Zelena akcija i ZMAG.

Objavljeno 24.04.2024.

Vremeplov

O Milesu Davisu se ne bi smijelo kazati išta loše jer je učinio nevjerovatne stvari i njegov doprinos modernoj muzici je ogroman.
John Mclaughlin