Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Molestersi snimaju nastup uživo!

Molestersi snimaju nastup uživo!Nakon više od 15 godina lutanja svjetskim i domaćim pozornicama, Bambi Molesters odlučili su snimiti nastup uživo.

Svoju reputaciju glavnih faca u svijetu surf rocka, The Bambi Molesters su izgradili albumima ”Dumb Loud Hollow Twang”, ’Intensity!’ i ’Sonic Bullets: 13 From The Hip’. Posljednji album u navedenom nizu objavljen je za dvije top etikete ’Big Beat’ i ’Warner Music’.

Niz uspješnica nastavljen je i novim albumom ’’As the Dark Wave Swells’’ koji su glazbeni kritičari inozemnih i domaćih relevantnih medija opisali samim superlativima. I ovaj je album album objavila renomirana europska etiketa, Glitterhouse Records. Osim osvojenog Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu u 2010., našli su se i u utrci za za europsku nagradu IMPALA - ’European Independent Album of the year’.

Snimanje je zakazano za 29.ožujak u Teatru &TD. The Bambi Molestres će tom prilikom svirati u proširenom sastavu. Režija ovog koncertnog filma povjerena je Marcu Littleru kojeg su članovi grupe upoznali na jednoj od svojih turneja u Frankfurtu. Marc je tada bio na početku karijere, a desetak godina kasnije, kao već etablirani europski režiser filmova i spotova brojnih izvođača, snimio je spot za pjesmu „As The Dark Wave Swells“ s istoimenog albuma. Film će trajati cca. 90 minuta tijekom kojih će The Bambi Molesters odsvirati sve poznate i neke manje poznate pjesme u novim aranžmanima. Na koncertu u Zagrebu grupa The Bambi Molesters snimat će svoj prvi live album!

Režiser Marc Littler jedan je od najcjenjenijih njemačkih redatelja mlađe generacije. Režirao je filmove raznovrsnih žanrova. Dokumentarce: „The Kingdom Of Survival“ i „ZOWNIR – Radical Man“, film koji bilježi panameričko putovanje jednog izvođača folk pjesama: „The Folk Singer“ i Thriller „The Road To Nod“. Više o ovom izvrsnom redatelju na www.slowboatfilms.com. Littleru će se na snimanju pridružit Philip Koepsell majstor fotografije i dugogodišnji suradnik.

Snimanje filma najavit će i pratit koncertna turneja na kojoj će s Bambi Molestersima nastupati i njihovi gosti iz Velike Britanije The Penny Black Remedy s kojima su nedavno rasprodali jedan od najprestižnijih klubova u Londonu - The Luminaire. Ovaj bend kritika često kategorizira kao zemljotresnu mješavinu Ska, Bluesa i Rock ’n’ Rolla. Simbioza crnohumornih, nepretenciozno inteligentnih, dojmljivih pjesama i stimulirajućih živih nastupa, privukla je publiku diljem Europe i stvorila lojalnu sljedbu predanih obožavatelja. The Penny Black Remedy čine: Keith M. Thompson - vokali, gitare, komponiranje; Marijana Hajdrahodžić – vokali, udaraljke; Wilco Van Eijk – bubnjevi i Steve Nelson – bass.

U Rijeci i Splitu će im se u nastupima pridružiti i sjajan riječki americana band My Buddy Moose, koji su u veljači 2010. objavili iznimno hvaljeni drugi album ‘Wonderful Felling of Emptiness’.

Kao poseban gost na zagrebačkom koncertu u Teatru &TD pridružit će im se Chris Eckman dugogodišnji suradnik i producent. Eckman zajedno s članovima grupe The Bambi Molesters sačinjava i hvaljenu grupu The Strange, čiji album ”The Nights Of Forgotten Films” spada među najbolja izdanja desetljeća.

Koncertna turneja:
24.3. Ljubljana
25.3. Rijeka
29.3. Zagreb
1.4. Split

Objavljeno 16.03.2011.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)