Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Monteparadiso 2016

Monteparadiso 201624. izdanje Monteparadiso Hardcore Punk Festivala započet će u četvrtak, 04.08.2016. i trajat će do subote,06.08.2016.

Monteparadiso festival jedan je od najstarijih festivala nezavisne scene u Europi i kontinuirano se održava prvog vikenda u kolovozu još od 1992. godine.

Udruga Monteparadiso ove godine pripremila je program od 21 imena domaće i međunarodne hardcore punk scene koji će se u tri dana izmijeniti na festivalskoj pozornici u unutarnjem dvorištu Društvenog Centra Rojc u Puli.

Festival će, u četvrtak, 4.8.2016. otvoriti njemački anarho punkeri Ämbonker, dok će se nakon njih na festivalskoj pozornici izmijeniti rusko – kanadski punk rock trojac iz Berlina Nitro Injekzia, slovenski punk bend Gužva u Bajt, austrijski Ewïg Frost sa svojom zanimljivom kombinacijom metala, crusta i rock’n’rolla, Bosonogo djetinjstvo iz Zadra također sa svojom zanimljivom kombinacijom hardcorea i post-punka te legendarni pulski hardcore punk bend Pasmaters. Prvu večer festivala zatvorit će engleski FUK, novi bend Gabbe, gitarista legendarnog engleskog benda Chaos UK.

Drugi dan festivala, petak 5.8. otvorit će mlade snage pulske hardcore punk scene Red Tape, zatim će nastupiti izraelski punkeri City Rats, Talijani Slander, koji sviraju hardcore novije škole u kombinaciji s thrash metalom, slovenci Đornata sa sirovim hardcore punkom starije škole u kombinaciji s grindom i crustom, te mračni belgijski crusteri Link. Kraj druge festivalske večeri rezerviran je za dva legendarna benda – prvi slovenski grindcore bend Extreme Smoke 57, te legendarni engleski crust bend Extinction of Mankind.

Subotu, 06.08., ujedno i zadnji dan festivala otvara Røst, novo ime na austrijskoj hardcore punk sceni, a zatim će uslijediti talijani Overcharge sa svojom kombinacijom speed metala, punka, crusta i rock’n’roll-a, novosadski bend Lazarath s kombinacijom hardcore punka i thrash metala, legendarni predstavnici punka 80ih – Proces iz Subotice, kultni slovenski bend Pizda Materna, i veterani ekstremnog zvuka češke scene Malignant Tumour. Treću festivalsku večer, a ujedno i festival zatvorit će dobro poznati predstavnici hardcore punka švedske škole – Crude SS.

Vrata dvorišta Rojca otvaraju se u 20 sati, dok će koncerti započeti u 21:00.

Objavljeno 02.08.2016.

Vremeplov

Nemojmo idealizirati situaciju, bavljenje glazbom u Hrvatskoj ne išće ništa više vremena od imanja bilo kojeg prosječno vremenski konzumirajućeg hobija...
Aljoša Šerić (Ramirez / Pavel), intervju za RiRock.com