Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Morcheeba ”Head Up High”

Morcheeba ”Head Up High”Za osmi studijski album Morcheebe ”Head Up High” zaslužni su svi članovi sastava, braća Paul i Ross Godfrey te osebujna pjevačica Skye Edwards (originalna pjevačica banda koja se nakon nekoliko godina pauze vratila u band prije tri godine), dok ga je Paul i producirao.

Album predstavlja niz promjena koje su se dogodile u njihovim životima, a ujedno slavi i uspješnu 18-godišnju karijeru sastava, koja je počela debitantskim uratkom ”Who Can You Trust”.

Upravo ih je on predstavio kao začetnike trip-hopa, lansirao u zvijezde te je Morcheeba do danas prodala milijune ploča diljem svijeta i oduševila hitovima: ”Trigger Hippie”, ”Blindfold”, ”Shoulder Holster”, ”The Sea” ili pak ”Rome Wasn’t Built In A Day”.

’’Kada radimo novi album, sve što želimo je zapanjiti naše obožavatelje i nadati se da ćemo steknuti nove!’’ - rekao je Paul.

Morcheeba na novom albumu predstavlja odličnu postavu gostiju, počevši od hip hop legende Chali 2na iz sastava Jurassic 5, tu je i rap mogul Nature Boy Jim Kelly, pjevač Jamesa Petralli iz benda White Denim te čileansko-francuska reperica Ana Tijoux, što samo pokazuje veličinu benda i širinu utjecaja. Glazbena povijest sastava dokazuje njihovu sposobnost da neprestano istražuju i razvijaju novi zvuk.

Nakon kultnog trip-hop temeljca ”Who Can You Trust”, zatim jednog od najsupješnijih albuma 90-ih ”The Calm”, Morcheeba se na uratku ”Fragments Of Freedom” okrenula više pop zvuku. ”Charango” je označio kraj jedne ere jer je Skye napustila sastav, da bi se vratila na albumu ”Blood Like Lemonade” iz 2010. kao prepoznatljiva vokalistica.

Aktualni ”Head Up High” nastajao je dvije godine, a u tom razdoblju je majstor ritma Paul Godfrey istraživao svijet analognih sintisajzera, dubokih i nepravilnih bass dionica na tragu post-dubstepa, dok je Ross odgovoran za melodije.

Osebujan glas Skye Edwards savršeno se stapa s novootkrivenim bassom i daje prepoznatljivi potpis cijelom albumu. Najavni singl ”Gimme Your Love” zarazna je stvar puna synthova, a ugodan vokal i lako pamtljiv refren odličan su uvod u novu paletu zvukova ovih glazbenih pionira.

Objavljeno 10.12.2013.

Vremeplov

Odrastanje u društvu punom nesigurnosti, gdje snaga države počiva na strahu i gdje je prisutna neka vrsta institucionaliziranog terorizma, dalo mi je zanimljive nazore. Osjećam potrebu preispitati sve događaje i dublje promatrati likove, za razliku od ljudi koji su odrastali u sigurnijem okruženju.
Alexandar Balanescu (Balanescu Quartet)