Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

M..O.R.T. predstavlja singl ”Svijet se sužava”

M..O.R.T. predstavlja singl ”Svijet se sužava” Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. predstavlja novi singl “Svijet se sužava” kojim najavljuju izlazak albuma “Samo hrabro i bezveze!” zakazanog za 17. ožujka.

“Svijet se sužava” drugi je singl s nadolazećeg albuma, a nova pjesma se utjelovila u Turjacima u bendovskoj prostoriji za probe tijekom, kako kaže M.O.R.T., stresnih i brutalnih uvjeta 2020. godine.


“Za sve one koji se osjećaju izolirano i odbačeno kao da se svijet sužava znajte da je nekad najhrabrija stvar i junački korak tražiti pomoć. Uvijek postoji netko tko vas može vidjeti, osjetiti i prihvatiti baš takve kakvi jeste. Pjesma je posvećena našima prijateljima Anti Paladinu i Mariu Radiću koji su nas naglo i prerano napustili, ovo je za vas braćo gdje god bili”, poručuje M.O.R.T.

Prateći video spot sniman je na sedam lokacija i uključuje zračne snimke. Redatelj je Bojan Koštić, a i snimao ga je zajedno s glavnim snimateljem Konradom Mulvajem, te zajedno potpisuju montažu.

“Inspiriran poznatom dolly zoom scenom iz Hitchcockove Vrtoglavice (kad James Stewart gleda niz stubište koje se počinje vrtoglavo izduživati), odlučio sam iskoristiti taj pogled „s visine“ i u to uklopiti jednostavan motiv spirale, odnosno kružnog kretanja kamere. Cilj je bio ponuditi jednu drugačiju perspektivu na svijet koji je u neprestanoj kretnji i koji se konstantno obrušava se na nas, a mi stojimo u njegovom središtu, pokušavajući shvatiti što se ustvari događa. Ako vam se zavrti u glavi nakon gledanja spota, znači da smo uspjeli u našoj namjeri“, poručuje redatelj Bojan Koštić.

Beskompromisna četvorka iza sebe ima četiri albuma, od kojih je zadnji “Standing Runningman”, inače prvi album benda na engleskom, kao i sjajan prethodnik “Tužna kocka“, dok M.O.R.T. broji preko 400 koncerata, nastupe po Britaniji i Irskoj, te nizu festivala u Hrvatskoj i regiji.
Album “Samo hrabro i bezveze!”, prvi nakon tri godine u cijelosti je objavljen 17. ožujka.

Na njemu je bend radio u vrijeme lockdowna, a najavljen je ranijim furioznim singlom „Imam sve“. Prilika za čuti novi album je u zagrebačom klubu Sax 25. ožujka, a ulaznice su dostupne na blagajni kluba.

Nova pjesma “Svijet se sužava” dostupna je na svim streaming servisima.

Objavljeno 19.03.2023.

Vremeplov

Nikad neću biti sluga, ali nikad ni gospodar!
Zoran Štajdohar Zoff (Grč), intervju za RiRock.com