Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

MTV Band 2012 - 300 izvođača!

MTV Band 2012 - 300 izvođača!Završene su prijave za veliku akciju MTV Band 2012 powered by Ray Ban za koju se u mjesec dana javilo čak 300 izvođača. Rezultat je to koji ovaj regionalan natječaj čini jednim od najuspješnijih međunarodnih natjecanja bendova održanih u regiji zadnjih dvadesetak godina.

Podsjećamo da glasanje za izvođače traje do 15. travnja na adresi www.mtv.com.hr/mtvband2012/mtv-band-20122 nakon čega će biti proglašen službeni redoslijed. Natjecatelji su dosad dobili više od 53.000 glasova publike, što je uistinu impresivna brojka.

Tri izvođača sa najvećim brojem glasova žirija i publike nastupit će u petak, 18. svibnja na koncertu u poznatom zagrebačkom klubu Jabuka. Pobjednik natjecanja osvojit će pritom snimanje spota u produkciji MTV-ja, ali to nije sve.

Natjecanju se pridružila ugledna diskografska kuća Mascom iz Beograda koja će pobjedniku objaviti album na CD-u i kao digitalno izdanje te pomoći oko administracije prava. Ovime će pobjednik našeg natjecanja, osim svirke u Jabuci i nastupa na nekom od partnerskih festivala u Hrvatskoj dobiti još jednu iznimno vrijednu nagradu koja će sigurno pomoći u njihovom građenju karijere.

Mascom će bendu, uz objavljivanje albuma, osigurati i kvalitetnu distribuciju tog izdanja, odnosno njegov plasman u svim bitnijim CD shopovima u Beogradu, Novom Sadu i još nekoliko većih gradova u Srbiji, kao i mogućnost da se album pobjednika nađe i na svim najbitnijim web shopovima širom svijeta, od kojih su najzvučnija imena iTunes, Amazon, Napster i Spotify, ali i još 400 drugih, manjih portala.

Ekskluzivitet ovog aranžmana se vidi u tome što se ovakav vid promocije izdanja jedino može realizirati kroz suradnju sa nekim od labela koje su partneri ovih elitnih web dućana, a Mascom EC je jedna od rijetkih na Balkanu koja ima taj status. Naravno, Mascom će pružiti pomoć bendovima prilikom prijavljivanja repertoara u društvima za kolektivno ostvarivanje prava kao što su Sokoj, OFPS, ali i mnogim drugim sličnim društvima u inozemstvu, kao i pomoć prilikom ostvarivanja prava i ubiranja naknada koje im po toj osnovi pripadaju.

MTV Band 2012 powered by Ray Ban pokazao je da regionalna glazbena scena ima jako puno kvalitetnih glazbenika pred kojima je svjetla budućnost. Drago nam je, također, da su naš natječaj prepoznali i neki bendovi koji već imaju objavljena službena izdanja i prilično puno koncerata na svom kontu.

Smisao zajedničke akcije Ray Bana i MTV-ja, uz pomoć Mascoma, nije bio samo izabrati pobjednika nego opipati puls kulturne i subkulturne scene mnogih gradova naše regije, istaknuti talentirane umjetnike i predstaviti ih javnosti i brojnim festivalima te im time pomoći u izgradnji karijere.


Objavljeno 08.04.2012.

Vremeplov

Dopuštanje pozitivnog iskazivanja mladenačke, često buntovne i nerazborite energije koja dolazi iz ovakvih prostora može u jednom trenutku dati najljepše trenutke tim mladim ljudima, a u isto vrijeme usmjeriti i sam tijek njihovih života. O istim tim ljudima u nekoj mjeri ovisi i budućnost ovog grada.
Damir Čargonja Čarli, intervju za RiRock.com