Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

MTV World Stage i MTV Push

MTV World Stage i MTV PushMTV Networks International u ponedjeljak, 9. veljače, je službeno najavio početak dvije nove glazbene inicijative – MTV World Stage i MTV Push; čime želi istaknuti svoju jedinstvenu ulogu u svijetu glazbe i preko kojih će povezati ljubitelje glazbe u jednu veliku zajednicu.

MTV World Stage bit će besplatna ulaznica za one posebne i najčešće čak jedinstvene koncerte na različitim lokacijama po svijetu. Nastup britanske grupe Coldplay u tokijskoj Saitama Super Areni bit će prvi takav koncert koji ćete moći gledati u petak, 27. veljače u 21 sat na čak 62 svjetska MTV-jeva kanala. Coldplay su tijekom desetogodišnje karijere prodali već više od 30 milijuna albuma, a njihov aktualni album ”Viva La Vida or Death and All His Friends” mnogi uvrštavaju među ona rijetka prošlogodišnja vrhunska dostignuća.

Sve do sredine lipnja možete očekivati nastupe The Pussycat Dolls, Katy Perry, Slipknot, Linkin Park, Oasis, Franz Ferdinand, Duffy, Kaiser Chiefs, Metallice, Kida Rocka, The Cure, Amy Winehouse i drugih.

Svijet je doista pozornica i pomoću serije The World Stage moći ćete upoznati pozornice u Ateni, Rimu, Londonu, Buenos Airesu, Pekingu, Tokiju i drugdje… Svi će koncerti biti snimljeni u najvišoj rezoluciji i za svaki ćete koncert imati rezerviran prostor odmah ispred pozornice.
Serija MTV World Stage prikazivat će koncertne nastupe različitih glazbenih grupa iz cijeloga svijeta svakoga petka u 21 sat na MTV-ju.

U ožujku 2009. godine na red dolazi i drugi dio inicijative MTV Push, koji će mladim i perspektivnim glazbenicima i grupama omogućiti veliki proboj na scenu i u uši gledatelja MTV-ja. Prvi odabrani izvođači su Metro Station i White Lies.
Metro Station su kvartet koji je nastao 2006. godine u Los Angelesu, njihov 2007. godine objavljen prvijenac ”Metro Station” i prvi hit ”Shake It” u SAD-u su već stekli multiplatinasti status, a grupa je trenutačno na turneji po Europi.

White Lies je britanska rok grupa koju mnogi već opisuju kao jednu od najutjecajnijih novih grupa, naime, svojim su elegantnim i dinamičnim instrumentalnim podlogama brzo osvojili javnost i kritičare. Prvijenac ”To Lose My Life” izašao je u siječnju ove godine, a grupa je svoj status već učvrstila sa čak tri hita: ”Unfinished Business”, ”Death” i naslovnim ”To Lose my Life”. Grupu čeka opsežna turneja po Europi, SAD-u i Japanu.

Objavljeno 11.02.2009.

Vremeplov

Ne predstavljam se kao pjevač. Samo pjevam, a posao je podrške glazbene ”industrije” da se bavi predstavljanjem.
Marko Tolja