Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Multietnička predgrupa Partibrejkersima

Multietnička predgrupa PartibrejkersimaAlternativni dvojac Multietnička atrakcija biti će predgrupa na koncertu legendarnih Partibrejkersa, koji 03.03. u beogradskoj Hali sportova slave 30 godina postojanja, uz podršku Jelen piva. Za bubnjara i pjevača Osmana Ahmeda i basistu Demira Ahmetovića ”nastup ispred Partibrejkersa je stvarno velika čast”.

”Sigurno možemo pružiti energetski, vizualni i naravno muzički doprinos, i na najbolji način zagrijati atmosferu pred koncert Partibrejkersa i proslavu njihovih jubilarnih 30 godina, a da povjerenje koje su nam osobno ukazali ispunimo kako valja i naravno s uživanjem”, ističe Ahmed.

Multietnička atrakcija je bila ”Najbolji novi bend 2008.” u izboru kritičara internet časopisa Popboks, osvaja prvo mjesto na ”Art & Music” festivalu neafirmiranih izvođača u Puli 2009. godine, a prvi album ”Multietnička atrakcija” (2010), s kojeg se izdvaja spot ”Minijaturna građevina”, pojavljuje se na CD-u u okviru utjecajne edicije ”Nova srpska scena”.
O značaju Partibrejkersa za Multietničku atrakciju, Ahmed kaže:

”Naravno da su, uz još neke bendove, Partibrejkersi zaslužni za naše muzičko odrastanje i kreiranje nekih smjernica i našeg samog muzičkog ukusa, koji danas svijesno iznosimo u nekom našem obliku i želimo da ga na što bolji način prezentiramo”.
Nastupi dvojca iz Beograda, koji svoj izraz opisuje kao ”progresivni rockenroll”, uvijek su drugačiji, nose neki svoj pečat podtaknut emocijom koja vlada i provlači se u tom trenutku, a izuzetak neće biti ni Hala sportova 03.03.

”Ovaj događaj nas je inspirirao da damo sve od sebe. Tako da očekujemo vrlo živ, energičan i prije svega muzički zabavan nastup Atrakcije. Povjerenje koje su nam ukazali Partibrejkers daje nam jednu veliku potvrdu nekog našeg zalaganja, pa tako i taj nastup sigurno će nam dati novu energiju za dalji rad i još čvršću vjeru u ideju koju želimo izgurati do kraja kako bi dostigli željeni cilj”, kaže Ahmed.

Usporedo sa koncertnim aktivnostima Multietnička atrakcija radi na drugom albumu, koji se privodi kraju i trebao bi se pojaviti do ljeta 2012. godine.

”Koliko će biti blizak prvijencu? Hoće što se tiče energije i nekog našeg sada već prepoznatljivog zvuka uz poigravanje i eksperimentiranje raznim muzičkim formama,a u svemu tome nesebično će nam pomoći i neki gosti koji će sve to učiniti zanimljivijim tako da vjerujem da ćemo otići bar mali korak dalje u usavršavanju našeg muzičkog stvaralaštva”.

Objavljeno 02.03.2012.

Vremeplov

Rock ’n’ roll je fizička, opipljiva stvar. Kada savladaš skale i progresije možeš ga oblikovati na svoj način.
Brian Setzer (Stray Cats)