Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagrada HGM-a za 2008. godinu

Nagrada HGM-a za 2008. godinuNagrada Hrvatske glazbene mladeži (HGM) ”Ivo Vuljević” za 2008. uručena je 29.12. u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog mladom pijanistu Danijelu Detoniju.

Danijel Detoni (Zagreb, 1983.) osvojio je nagradu ”Ivo Vuljević” u godini u kojoj je, među ostalim, imao više od dvadeset nastupa, solističkih te onih s komornim i orkestralnim sastavima, snimio nosač zvuka s djelima Dubravka Detonija, praizveo Koncert za klavir, violončelo i gudački orkestar Krešimira Selektovića.

Članovi prosudbenog suda ovogodišnje nagrade bili su Berislav Šipuš, Ivana Tomić Ferić i Eva Sedak.

U povodu 20. obljetnice nagrade, ove godine je dodijeljeno i posebno priznanje ansamblu violončelista ”Cellomania” i umjetničkom voditelju i osnivaču ansambla, maestru Valteru Dešpalju za dugogodišnji uspješan rad i posebna dostignuća u 2008.

Utemeljivši ”Cellomaniu” Dešpalj je, kao odgovoran i požrtvovan pedagog, donio beskompromisnu odluku da se ansambl nikada ne smije profesionalizirati u komercijalnom smislu, već biti živo učilište zajedničkog muziciranja, namijenjeno izrijekom mladim i uvijek novim violončelistima, napominje se u obrazloženju.

Iznimnu umjetničku i tehničku razinu muziciranja tog specifičnog i osobito zahtjevnog komornog ansambla potvrđuju redoviti nastupi u ciklusima i na festivalima Hrvatskoj te u inozemstvu, dodaje se.

Članovi prosudbenog suda ove su godini bili Berislav Šipuš, Ivana Tomić Ferić i Eva Sedak.

Nagrada ”Ivo Vuljević” za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika dodjeljuje se 20. godinu, a dodjelom počinje obilježavanje Dana dvorane Vatroslava Lisinskog. Ona se sastoji od diplome, novčanog iznosa i koncerta u okviru godišnjeg programa ”Lisinskog”.

Kao uvod u dodjelu zajedno su nastupili prijašnji dobitnici nagrade, Luka Šulić, Petra Kušan, Katarina Krpan, Radovan Vlatković, te Đorđe Stanetti, izvodeći Schumanna, a koncert je održao i ovogodišnji dobitnik Danijel Detoni. (P.P.)

Objavljeno 31.12.2008.

Vremeplov

Stav ”znam što radim” je sranje, pa je zato lijepo čuti da to netko prizna, jer nitko ne zna što radi.
Win Butler (Arcade Fire)