Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagrada HGM-a za 2008. godinu

Nagrada HGM-a za 2008. godinuNagrada Hrvatske glazbene mladeži (HGM) ”Ivo Vuljević” za 2008. uručena je 29.12. u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog mladom pijanistu Danijelu Detoniju.

Danijel Detoni (Zagreb, 1983.) osvojio je nagradu ”Ivo Vuljević” u godini u kojoj je, među ostalim, imao više od dvadeset nastupa, solističkih te onih s komornim i orkestralnim sastavima, snimio nosač zvuka s djelima Dubravka Detonija, praizveo Koncert za klavir, violončelo i gudački orkestar Krešimira Selektovića.

Članovi prosudbenog suda ovogodišnje nagrade bili su Berislav Šipuš, Ivana Tomić Ferić i Eva Sedak.

U povodu 20. obljetnice nagrade, ove godine je dodijeljeno i posebno priznanje ansamblu violončelista ”Cellomania” i umjetničkom voditelju i osnivaču ansambla, maestru Valteru Dešpalju za dugogodišnji uspješan rad i posebna dostignuća u 2008.

Utemeljivši ”Cellomaniu” Dešpalj je, kao odgovoran i požrtvovan pedagog, donio beskompromisnu odluku da se ansambl nikada ne smije profesionalizirati u komercijalnom smislu, već biti živo učilište zajedničkog muziciranja, namijenjeno izrijekom mladim i uvijek novim violončelistima, napominje se u obrazloženju.

Iznimnu umjetničku i tehničku razinu muziciranja tog specifičnog i osobito zahtjevnog komornog ansambla potvrđuju redoviti nastupi u ciklusima i na festivalima Hrvatskoj te u inozemstvu, dodaje se.

Članovi prosudbenog suda ove su godini bili Berislav Šipuš, Ivana Tomić Ferić i Eva Sedak.

Nagrada ”Ivo Vuljević” za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika dodjeljuje se 20. godinu, a dodjelom počinje obilježavanje Dana dvorane Vatroslava Lisinskog. Ona se sastoji od diplome, novčanog iznosa i koncerta u okviru godišnjeg programa ”Lisinskog”.

Kao uvod u dodjelu zajedno su nastupili prijašnji dobitnici nagrade, Luka Šulić, Petra Kušan, Katarina Krpan, Radovan Vlatković, te Đorđe Stanetti, izvodeći Schumanna, a koncert je održao i ovogodišnji dobitnik Danijel Detoni. (P.P.)

Objavljeno 31.12.2008.

Vremeplov

Bend nije ”grupa građana” koji imaju instrumente u rukama i sviraju - bend je grupa ljudi koji međusobno imaju muzičku i umjetničku kemiju, koji dišu zajedno u ritmu nečega što su zacrtali kao svoj izraz.
Vladimir Janković Džet , Intervju za RiRock.com