Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Najbolja ostvarenja u 2008. prema izboru samih izvođača

Najbolja ostvarenja u 2008. prema izboru samih izvođačaGlazbeni časopis Rolling Stone proveo je malu anketu među glazbenicima kako bi saznao koje su po njima najbolje pjesme i albumi u prošloj 2008. godini. U nastavku vam donosimo neke zanimljive odgovore.

Chris Martin (Coldplay) je lako odabrao njadražu pjesmu u 2008. godini, te je svoj odabir kratko objasnio riječima: ”Ja lako padam na velike melodije. Volim himne. Zato bih kao najbolju pjesmu odabrao ”Human” od Killersa. Takve pjesme pozicioniraju Killerse u istu kategoriju gdje je i Coldplay, što je zapravo dobro.”

Jim James (My Morning Jacket) za njemu najbolji album odabrao je ”New Amerykah: Part 1” Erykahe Badu. Jim je rekao: ”Kvaliteta zvuka slična je nekim meni omiljenim albumima, kao na primjer ”Bee Thousand” Guided by Voices, gdje sve istovremeno zvuči i low-fi i hi-fi. Ali isto tako zvuči i futuristički, kao da je snimljeno na bojišnici u 3013. godini. Bass je odličan – grije mi guzicu. Osjećam se predivno kada čujem ovaj album. Osjećam se kao bogomoljka: želim druga ali ga isto tako želim ubiti kad je gotovo.

”Lars Ulrich (Metallica) kao najbolji album imenovao je ”Gods of the Earth” grupe Sword: ”Sretni smo što nas na turnejama prati havy metal grupa iz Austina, čak smo i oslobodili vrijeme kako bi ih mogli doć gledati kad imaju koncerte. Ja sam produkt britanskog metala, Iron Maiden, Saxon, Angel Witch, a skupina Sword zvuči definitivno kao novi val britanskog heavy metala, što je zanimljivo za četiri dečka koja stižu iz Texasa. Aranžmani, ulazi i izlazi iz pjesama podsjećaju me na grupe poput Deep Purple, Black Sabbath ili Judas Priest. Oni stvarno nisu mlada Metallica, ali to je zato što su više cool nego što smo mi bili.”

Noel Gallagher (Oasis): ”Moj omiljeni album je kompilacija koju je napravio tip po imenu Amorphous Androgynous za Platypus Records. Album raznosi mozak. To bi bio moj album godine, ili bilo koje druge godine. To je dupli CD ispunjen opskurnim psihodeličnim pjesmama kakve nikada nisam čuo, a imam mnogo psihodelične glazbe.”

Jared Followill (Kings Of Leon) odabrao je kao album godine ”Saturdays =Youh” grupe M83, a kao objašnjenje za to navodi: ”Svaku večer naše turneje po Australiji svirali smo pjesme ove francuske skupine prije nego bi se popeli na stage. Ja sam pušioničar kad su u pitanju predivne melodije, a M83 ih ima na tone. Vokal se izmjenjuje između ženskog i muškog pjevača, a oni se hrane jedno drugime. A bubnjevi zvuče kao soundtruck odličnog filma iz osamdesetih.”

Craig Finn (The Hold Steady) kao najbolji album navodi ”Evil Urges” grupe My Morning Jacket. ”Oni postaju američki Radiohead. ” objasnio je Finn te dodao: ”Na albumu je puno R&B-a i falsetta na pjesmama poput ”Highly Suspicious”, koja zvuči kao Prince u vrijeme ”Sign ’o’ Times”. No oni su i dalje jam – sastav.”

Anton Cvijić

Objavljeno 10.01.2009.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)