Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Najbolji MENT do sada!

Najbolji MENT do sada!Četvrto izdanje showcase festivala i konferencije MENT bilo je po svim pokazateljima uvjerljivo najbolje do sada.

O tome svjedoče brojke koje kažu da je ove godine nastupio čak 71 izvođač iz 23 zemlje, dok je konferencijama i drugim sadržajima prisustvovalo više od 550 glazbenih profesionalaca iz 37 država.

Da je festival u svakom smislu značajno narastao ove godine govori i 4500 posjetitelja u tri dana na preko deset lokacija u Ljubljani te je u svakom slučaju opravdao nagrade za najbolji mali i indoor festival u Europi na nedavno održanom Eurosonicu u nizozemskom Groningenu. Kako je to sve skupa izgledalo najbolje ćete se uvjeriti u završnom videu.Značajni su svakako i nastupi bendova M.O.R.T., High5, Chui, Svemirko i Kali Fat Dub koji su se vrlo uspješno predstavili na odlično posjećenim koncertima i tako skrenuli pažnju na hrvatsku glazbenu scenu. Konferencijama je i ove godine prisustvovao veliki broj ljudi iz hrvatske glazbene industrije čime se MENT još jednom pokazao ne samo kao odličan festival, nego i mjesto za nove poslovne pothvate, kao i prilika da se učvrste neka stara prijateljstva i partnerstva.

U nastavku evo nekoliko izjava sudionika festivala:

„Odlična organizacija, vrhunska selekcija programa i prekrasna atmosfera u Kinu Šiška i Metelkovoj! Nagrade za najbolji mali i indoor festival totalno opravdane!“ – Elena Krsteva, Makedonija, Reborn

„Eksperimentalni sekstet Kikimore na neki način najbolje je dočarao duh lokalne scene jer nešto takvo nismo imali prilike čuti do sada. (...) Teško je zamisliti da ćete ovakav bend čuti na komercijalnim postajama širom Europe, ali upravo oni utjelovljuju sve ono što MENT čini posebnim događajem takvog tipa“ Dom Gourlay, Ujedinjeno Kraljevstvo, Gigwise

Objavljeno 05.03.2018.

Vremeplov

Bili smo prenezgrapni da bi postali pop grupa.
Roger Daltrey (The Who)