Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ne propustite Cockera!

Ne propustite Cockera!”When the Night Comes”, ”N’oubliez Jamais”, ”Feelin’ Alright”, ”Unchain my Heart” i „You Can Leave Your Hat On” zajedno s baladama ”Up Where we Belong” i ”You are so Beautiful” u nenadmašnoj interpretaciji Joe Cockera, nikoga u Beogradskoj areni neće ostati ravnodušnim 29.05.2011.

Cocker je izdao 21 studijski i četiri albuma s koncerata. Prodao je na milijune albuma i ”vlasnik” je brojnih hitova širom svijeta. Nagrađivan je Gremmijima, Zlatnim Globusom i Oscarom.

16.06. 2007. godine zvanično je objavljeno da je britanska kraljica Elizabeta II odlikovala Cockera ordenom Britanske imperije za doprinos u oblasti muzike. Bez ikakve sumnje, Joe Cocker nije samo prava muzička legenda već i jedan od najuspješnijih i najpopularnijih pjevača posljednjih četrdeset godina.

Živi nastupi su uvijek bili glavni dio njegovog posla i ono u čemu i osobno najviše uživa. Pored toga što će na novoj turneji promovirati nov album ”Hard Knocks”, za publiku sprema još iznenađenja.

”Postoji par pjesama koje su jako uspješne i neizbježne na živim nastupima”, objašnjava Cocker. ”Naravno da uvijek izvodimo ”You can Leave your hat on” i ”Unchain my Heart” ali sada želimo napraviti mali miks na sredini koncerta koji će uključiti i stare pjesme kao što su ”Simple Things” i ”Tonight”.

Obrada pjesme Beatlesa ”With A Little Help From my Friends” 1969. godine, probila je Cockera na muzičku scenu i donjela mu nastup na čuvenom Woodstock festivalu čime je ušao u legende.

Kritičari i dalje ocjenjuju njegov glas kao jedan od najboljih ”bijelih” glasova svih vremena i mnogi komentaraju: Neke stvari se nikada ne mijenjaju. I čak vremenom postaju sve bolje i bolje. Baš kao i Joe Cocker.

Ulaznice za koncert Joe Cockera biti će u prodaji su po cijenama od 29e, 33e, 35e, 40e, 45e, 49e i mogu se naći na sljedećim prodajnim mjestima: Beogradska arena, „Ušće” Šoping centar, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Eventim, Gigstiks Novi Sad i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.

Objavljeno 12.05.2011.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik