Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ne propustite Vanessu Mae

Ne propustite Vanessu Mae Mlada Vanessa Mae svoj formalni debi je imala kao solistica s Londonskom Filharmonijom kada joj je bilo samo 10 godina...

Vanessa Mae išla je u školu “Francis Holland girls’”za liberalno obrazovanje, ali je ubrzo odustala od te škole kako bi se posvetila glazbenom studiju i karijeri. U to je vrijeme već bila veteran u studiju za snimanje. Imala je tri albuma snimljena za etiketu njene majke.

Snimila je violinske koncerte Tchaikovskyog i Beethovena i tako je postala najmlađi umjetnik koji je ikada snimio te kompozicije.

S napunjenih 14 godina postala je profesionalni glazbenik, završivši svoju prvu međunarodnu turneju, kao solista sa London Mozart Players. Tada je potpisala ugovor za snimanja s EMI Records. Tijekom tih godina, uprkos zahtjevima svoje karijere, ona je nastavila tradicionalno školsko obrazovanje po nastavnom planu i programu ali sve pod vodstvom privatnog tutora.

Vanessa Mae je, kao dijete, pored klasične glazbe voljela muziku Michael Jacksona i drugih izvođača vremena u kome je odrastala. Potpisavši ugovor s izdavačkom kućom EMI, njeni izdavači su ipak zadržali pravo da kontroliraju njen rad, točnije njene muzičke afinitete.

Vanessa je tom prilikom odbila da se njen rad ograniči samo na klasične kompozicije. Ubrzo je slijedio njen prelazak u muzički stil nazvan crossover techno-fusion. U to vrijeme, pod umjetničkim rukovodstvom producenta Mel Busha pojavila se s novom vizualnom slikom, u odjeći koja je odavala zrelu osobu, što je bilo daleko od ranijeg stila djevojčice koja svira klasiku.

Njen novi pristup na turneji u Ujedinjom Kraljevstvu, Britanci su prokomentirali: ‘Shostakovich u tandemu s popularnom muzikom uključujući dio stajlinga Princea.

Te se godine pojavila u Royal Festival Hallu, što je definitivno vrhunac za jednu mladu osobu koja plijeni svojim znanjem.

Njen prvi album ‘The Violin Player’ izdan kada je imala samo 16 godina dostigao je jedanaesto mjesto na britanskoj ljestvici albuma. Prodao se u 2 milijuna primjeraka. Kako bi to rječnikom rock žargona bilo rečeno, pjesma s tog albuma ”Toccata and Fugue in D Minor” postala je hit singl za Vanessu i nekoliko nedjelja se zadržala na Top 40 listama.

Iako je bilo jasno da odrasta u stilu velikih umjetnika, talent Vanesse Mae je često bio u sjenci njenog mladenačkog izgleda a možda, kako ona sama sada to kaže, u sjenci i zbog njene “sugestivne”garderobe iz tih vremena.

Pobjegavši od klišea Vanessa je, koketirajući s rock kulturom koja je tada već plijenila video idejama podigla svoje nastupe koreografijom do granica kontroverze. Izazvala je tako podizanje obrva i neodobravanje kod tradicionalista koji su njen performans na bini ocijenili kao seksualno agresivan.

Šok koji je upriličila mlada Vanessa dogodio se kada se u jednom od sada “kontraverznih” spotova Vanessa s 15 godina pojavila u bijeloj mokroj haljini, izlazeći iz Mediteranskog mora. Ono što se tu vidjelo ili što su drugi vidjeli dovelo je do napada na što je Vanessa mirno odgovorila da ona ima potpunu kontrolu nad svojim umjetničkim ali i vizualnim prikazom i da ništa nije slučajno.

Jedino što je na napade odgovorila hladnoćom koju je stekla nasljeđem bilo je da je ona sjedila u sobi ispred ekrana kada je montiranje spota završeno.

Scot Duncan iz Orange Country Register je stavio crtu na sve provokacije kojima su se novinari služili protiv Vanesse tada: “Da budem iskren, kada odem na odjel s klasičnom glazbom u nekoj od prodavnica cd-ova, vidim da se mnogo više nude naslovi koji prikazuju žene u nisko-rez haljinama…”.

Nekada poznata kao ”čudo od djeteta” a sada atraktivna violinistica koja zrači svojom pojavom i izvođenjem jedinstvenog spoja klasike i tehno muzike, Vanessa Mae nastupiti će u Beogradskoj areni 27. 02.2011.

Ulaznice za atraktivni nastup Vanesse Mae su po cijenama od 31e, 35e, 39e i 45e.

Više informacija preko sajta http://www.arenabeograd.com/ i http://www.tickets.rs/ .

I.S.


Objavljeno 24.02.2011.

Vremeplov

Ružnoća je na neki način superiorna ljepoti zato što traje.
Serge Gainsbourg