Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Neil Young i Crazy Horse objavili izdanje ”Toast”

Neil Young i Crazy Horse objavili izdanje ”Toast”Neil Young je objavio svoj iščekivani, gotovo mitski studijski album iz 2001., ”Toast”, koji sadrži tri dosad neobjavljene pjesme. Snimljen prije 21 godinu u Toast Studios u San Franciscu, album okuplja Youngove legendarne glazbene suradnike Crazy Horse te je dostupan na CD-u i dvostrukom vinilu.

Posljednja dva desetljeća o izdanju ”Toast” potiho se pričalo u kolekcionarskim krugovima jer je Young s vremena na vrijeme izbacio pokoju informaciju o albumu, naročito iz razloga što sadrži i nekoliko novih pjesama.

”Glazba s albuma Toast govori o vezi” poručio je Young prije nekoliko mjeseci te nadodao: “U mnogim vezama dođe vrijeme u kojem sve krene loše, vrijeme puno prije prekida, kada jednoj od osoba, a možda i oboje, sine da je gotovo. Ovo je bilo to vrijeme.”

Prikladno, Toast je težak i tužan, prepun naelektrizirane napetosti. Primjerice na pjesmi ”Gateway of Love”, Young sanja o manje bolnoj budućnosti tijekom hipnotizirajućih 10 minuta, što nas uvodi u turobnu ”How Ya Doin’?”. Young album pak najbolje sažima u mračnom finalu pjesme ”Boom Boom Boom” u trajanju od 13 minuta kroz upečatljiv stih: ”All I got is a broken heart, and I don’t try to hide it when I play my guitar.”

Objavljeno 14.07.2022.

Vremeplov

Nemam moto već vjerujem u ljude.
Žak Valenta, riječki redatelj