Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Neil Young priprema novi album

Neil Young priprema novi albumPjevač, autor i gitarist Neil Young priprema novi album koji snima s orkestrom, a koji bi svjetlo dana trebao ugledati u studenome, piše The Guardian.

Iako tu informaciju nije potvrdio nitko iz njegove izdavačke kuće, fanovi su na službenoj stranici njemačkog skladatelja Chrisa Waldena naišli na ’trag’ - on je među ostalim projektima naveo i aranžman za ”nadolazeći album Neila Younga koji bi trebao izaći 4. studenog”.

Dirigentica Gina Zimmitti objavila je pak na svojoj Facebook stranici par fotografija sa snimanja.

”Prvi dan snimanja fantastičnih aranžmana Chrisa Waldena za Neila Younga”, napisala je 19. kolovoza. ”Mislim da ne pretjerujemo nazivajući to ’dragocjenim trenutkom’”. Naknadni postovi uključivali su obavijesti o ’glasnom big band aranžmanu’ s producentom Nikom Bolasom.

Bolas je producirao pjesme za mnoge Youngove prethodne albume, uključujući i ”Fork in the Road”, ”Living with War”, ”Rockin’ in the Free World” i ”This Note’s for You”.

Walden je pak poznat po aranžmanima za big bandove i orkestre te suradnjama s brojnim glazbenim zvijezdama - od Andree Bocellija do Mitcha Winehousea.

Pretpostavlja se da se naslov albuma ”Storytone” odnosi na prvi električni piano napravljen 1939.

U nedavnom intervjuu za Billboard, Young je iskazao zainteresiranost da napravi orkestralni album s jednim, mono mikrofonom. ”Po meni, to je izazov, a zvuk je nevjerojatan, takvo što ne možete dobiti ni na jedan drugi način. Ako nije dobar....primaknete bas bliže. Nije dovoljno glasno? Onda primaknete pojačalo bliže! Nećemo miksati: snimat ćemo i miksati dok snimamo”, kazao je Young.

U travnju je Young izdao album ”A Letter Home” snimljen s Jackom Whiteom u njegovoj ’kućici za snimanje’, tzv. ’Voice-O-Graph Machine’ iz 1947. godine. Riječ je o svojevrsnom studiju veličine telefonske govornice koji je nekada radio na novčiće.

Objavljeno 12.09.2014.

Vremeplov

Ne postoji nikakav recept za uspjeh u glazbi. Sjećam se dosta bendova koji su mislili da će ako budu vrhunski svirali nešto i napraviti na sceni. Zatvarali su se u garaže i bjesomučno radili svaki dan probe. Mi to nismo radili. Dođemo na probu, pa ako nam se ne da svirati odemo na pivu. Mislim da je najvažnija zdrava atmosfera u bendu...
Mladen Subošić Suba (Hladno pivo)