Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

(ne)normalni u travnju sviraju koncert u čast Vlade Divljana

(ne)normalni u travnju sviraju koncert u čast Vlade DivljanaU petak, 21. travnja 2023. godine bend (ne)normalni održat će koncert u čast jednom od najupečatljivijih i najvećih glazbenika i tekstopisaca Novog vala – Vlade Divljana.

U Tvornici kulture pridružit će im se i poseban gost, basist VIS Idola i Vladin dugogodišnji prijatelj i suradnik, Zdenko Kolar.

Nakon niza uspješnih i rasprodanih koncerata u beogradskom Kolarcu, MTS Dvorani (bivšem Domu sindikata) te dva koncerta u Botaničkoj bašti u kojoj je nastupe u čast Vlade Divljana poslušalo više od 2500 ljudi, (ne)normalni dolaze u Zagreb kako bi s publikom podijelili ljubav prema liku i djelu Vlade Divljana.Jedan od najinovativnijh bendova bivše Jugoslavije, VIS Idoli, od 1979. godine kada je nastao, svojim je glazbenim eksperimentima pomicao granice i postavljao nova pravila u svijetu glazbe.

Njihova je glazba još uvijek uzor i nepresušan izvor inspiracije glazbenicima, ali i slušateljima. Tekstovi u kojima je zabilježen duh vremena, glazbeni aranžmani koji su uvijek bili korak ispred vremena, posebnost zvuka, težnja drugačijemu i kreativni autorski pečat obilježja su koja su Idole učinila jednim od najvažnijih bendova ovih prostora.

Njihov je album ’’Odbrana i poslednji dani’’ bio odabran za prvo mjesto na listi Najboljih 100 albuma 1955-2015 prema izboru časopisa Rolling Stone u kojemu su sudjelovali brojni glazbeni kritičari, novinari i producenti iz regije, a prošle je godine u Muzeju Suvremene Umjetnosti predstavljeno njegovo luksuzno reizdanje. Svoju je bezvremenost nakon toga dokazao i višetjednim zadržavanjem na top ljestvicama prodaje.

Publika će se u Tvornici moći prisjetiti najljepših Vladinih pjesama iz razdoblja kada je stvarao s Idolima, ali i onih koje su nastale u suradnji s Ljetnim kinom. Upravo su pjesme Idola obilježile i nastavljaju obilježavati brojne mladosti i ljubavi zbog čega će travanjski koncert biti jedinstvena prilika za doživljavanje Divljanova opusa uživo. ’’Nebeska Tema’’, ’’Kenozoik’’, ’’Retko Te Viđam Sa Devojkama’’, ’’Igrale Se Delije’’, ’’Maljčiki’’ i ’’Devojko Mala’’ samo su neke od pjesama koje još uvijek zaslužuju pažnju i ljubav publike.

Osim što će odati čast neponovljivom Vladi Divljanu, bend (ne)normalni predstavit će i svoj autorski materijal. Iza sebe imaju dva albuma – ’’(ne)kompatibilnosti’’ te ’’Refren za poneti’’, a njihov će koncert u Tvornici biti idealna prilika za uživanje u starome i upoznavanje novoga.

Ulaznice u pretprodaji možete pronaći po cijeni od 12 eura u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta ulaznica će iznositi 15 eura.

Objavljeno 31.01.2023.

Vremeplov

Možda puno lažem, ali nikada u svojim pjesmama.
Courtney Love