Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Neutral Milk Hotel u Zagrebu!

Neutral Milk Hotel u Zagrebu!Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih indie bandova svih vremena, mitski američki Neutral Milk Hotel, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u ponedjeljak 02.06. 2014. godine, na jedini svoj koncert u ovoj regiji.

Neutral Milk Hotel, vlasnici albuma ”In The Aeroplane Over The Sea” iz 1998., jednog od albuma temeljaca cijelog žanra, u postavi koja je snimila taj album krenuli su na turneju ove godine, punih 14 godina nakon što su posljednji put svirali zajedno.

Kao i kod mnogih izrazito utjecajnih bandova, i kod Neutral Milk Hotel bio je slučaj da za vrijeme orginalnog djelovanja nisu imali gotovo nikakvog komercijalnog uspjeha. Tek nakon raspada benda i laganog otkrivanja od strane, prije svega, ostalih glazbenika, rastao je kult grupe. Album ”In The Aeroplan Over The Sea” u međuvremenu je prodan u gotovo 400.000 primjeraka, od čega čak trećina na vinilu, a bend su kao ključni utjecaj kasnije navodili izvođači poput Beiruta, Arcade Firea i The Decemberistsa.

Vijest o ponovnom okupljanju grupe smatra se ključnim događajem na američkoj nezavisnoj sceni ove godine, a samostalni koncerti najavljeni za kraj ove i početak iduće godine rasprodani su unutar nekoliko sati. Za primjer, band svira čak 6 koncerata u New Yorku u siječnju iduće godine, prvi su objavljeni headliner za Primavera Festival u svibnju, a očekuje se da budu i među nositeljima iduće Coachelle, kada taj festival objavi svoj line up u siječnju.

Bend za sada nema ambiciju stvarati nove materijale, a nadolazeća turneja samo je prilika cijeloj jednoj generaciji fanova nezavisne američke indie glazbe da uživo vide grupu koju zapravo gotovo nitko nije imao priliku vidjeti na koncertu.
Nastup u Zagrebu ekskluzivan je za našu regiju, čime se, nakon koncerata grupa Down, Dillinger Escape Plan, Tegan and Sara, Zola Jesus i M83 još jednom dokazujemo kao koncertno iznimno atraktivnija destinacija važnim glazbenim imenima.

Ulaznice su u prodaji po prvoj cijeni od 120 kn.
Ta cijena aktualna je do 31.12, a prvog dana iduće godine diže se na 140 kn, dok će na dan koncerta iznositi 160 kn.

Prodajna mjesta:
• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
• Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Objavljeno 30.11.2013.

Vremeplov

Mislim da imamo dvije važne misije u životu. Jedna je da otkrijemo tko smo mi ustvari, a druga je da okusimo koliko god možemo života i iskustva.
David Coverdale (Deep Purple)