Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nikki Louder servirali ploču ’’Trout’’

Nikki Louder servirali ploču ’’Trout’’Slovenski noise-rock trio Nikki Louder objavio je svoj četvrti dugometražni album ’’Trout’’, koji je izašao u CD i LP formatu te kao besplatan download u saradji između Moonlee Records i Založbe Radia Študent.

’’Trout’’ je več četvrti dugometražni album noiserskog tria Nikki Louder iz Slovenije, koji uspješno nastavlja sa istraživanjem, promišljanjem i nadograđivanjem svojeg jedinstvenog zvuka.

Početak albuma se lagano i postepeno razvija prije nego se sve potpuno razmaše i usiše vas u zbrkano i kaotično suzvučje gitara i perkusija po kojem su Nikki Louder poznati.

Negdje po sredini ploče svirka postaje fokusiranija i energičnija – bučne, ritmične teksture zvučnog zida dominiraju zvukovljem, upotpunjene pažljivo iskombiniranim mikrofonijama i disonantnošću nezauzdane, vrišteće gitare, kao i prigušenih, napaćenih, ispucalih vokala. Nikki Louder i sa novom pločom izžarevaju svu lepotu buke.

Nikki Louder su materijal za novi album snimili u srpnju 2015. na bini Doma kulture Kamnik, gdje će u petak, 18.12. izvesti i premijerno prezentaciju novog materijala.

Brzo nakon nove godine Nikki Louder kreću na mini-tour u okviru kojeg će nastupiti 13. i 14. 01. i na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu (NL). Nakon povratka sljedi promocijski koncert u Ljubljani - 22.01. u Klubu Gromka.

Datumi koncerata Nikki Louder:
18.12.2015 @ Kamnik, Dom kulture (SI)
12.1.2016 @ Schaffhausen, tbc (CH)
13.1.2016 @ Groningen, Eurosonic Noorderslag (NL)
14.1.2016 @ Groningen, Eurosonic Noorderslag (NL)
15.1.2016 @ DE, tba

Objavljeno 16.12.2015.

Vremeplov

Bez hrvatskog glazbenog mainstreama manje bismo se smijali. Ovako, u nedostatku humora osim sporadičnih provala Knjaza ili Pervana, imamo festivale i playback nastupe koji na lice umorne nacije mogu izmamiti osmjeh.
Mirela Proselac Remi (Elemental)