Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nile Rodgers otvara ovogodišnji Exit

Nile Rodgers otvara ovogodišnji ExitOve godine je otvaranje EXIT-a zapalo na jedno od najznačajnijih imena u povijesti moderne glazbe i, za mnoge, najveći producent svih vremena. U srijedu, 10.07.2013., na spektakularnom početku R:Evolucije na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupit će Nile Rodgers i njegov originalni bend Chic.

Tko je Nile Rodgers? Teško je naći dovoljno velike i precizne riječi koje bi opisale značaj njegovog glazbenog stvaralaštva. Nećemo pretjerati ako kažemo da će biti zabilježen u povijesti kao jedan od ljudi koji su najviše utjecali na tijekove razvoja popularne muzike.

Dovoljno je reći da je producent, skladatelj i gitarist koji stoji iza najvećih uspjeha, singlova i albuma velikana kao što su David Bowie i Duran Duran, čovjek koji je stvorio Madonnu, za koga su se otimali giganti kao što su Mick Jagger i Michael Jackson.

Čovjek koji dokazuje svoju suvremenost i činjenicu da je najveći vizionar kojeg je plesna muzika ikad imala i time što stoji iza najnovijih hitova Daft Punka “Get Lucky” i “Lose Yourself to Dance”, kao i radom s imenima kao što su Chase & Status, Avicii ili Felix da Housecat. Imena koje je proslavio ili s kojima je intenzivno surađivao uključuju i: Sister Sledge, Eric Clapton, Robert Plant, Diana Ross, B-52s, INXS i mnoge, mnoge druge.

Chic, Nileov originalni bend, predstavlja jednu od najznačajnijih pojava u pop i disko muzici ikada. Njihove hitove ste čuli milijun puta, a isto toliko puta su semplirani - “Good Times”, “Dance, Dance, Dance”, “Everybody Dance” i posebno “I Want Your Love” i “Le Freak”, s nezaboravnim klikom “aaah, freak out”, predstavljaju temelj suvremene dance muzike.

Disko muzika postala je umjetnički vrijedan žanr onog momenta kada su Chic u nju unjeli pjevanje blisko soulu, kao i hrabru upotrebu gudača, ne gubeći, već samo ubrzavajući agresivni funky ritam. Njihovi jednostavni tekstovi, puni naizgled jednostavnog, vedrog eskapizma, krili su i ne tako naivan kritički komentar Amerike u sred tadašnje ekonomske krize.

Kao oličenje optimizma disko kulture, Chic je postala jedna od najkomercijalnijih crnačkih pop grupa svih vremena, zahvaljujući jedinstvenoj seriji hitova, koji i danas osvajaju srca svojom plemenitošću i neodoljivim ritmom. Legendarna, zarazna melodična bas linija iz “Good Times”, našla se citirana u pjesmama Blondie, Queena, Grandmaster Flasha, Beastie Boysa i mnogih drugih, pokazujući pravac u kome će muzika ići.

Odatle do housea bio je potreban samo jedan korak i mnogobrojni producenti i DJ su ga učinili, gradeći suvremenu elektronsku dance muziku. Svaki put kad čujete plesni ritam sa ženskim soul vokalom, znajte da su Chic začeli ovaj pravac na prljavim ulicama New Yorka u vremenima koja nisu bila mnogo drugačija nego što su ova danas, osim što je tad bilo moguće vjerovati u bolje sutra, a to se u njihovoj glazbičuje.Uvertiru za disko eksploziju pružit će nevjerojatni glasovi iz Viva Vox zbora, koji se najviše bave a cappella obradama pop rock muzike uz pratnju beatboxa. Glasovi ovog zbora eksperimentiraju s različitim žanrovima i pomiču granice nemogućeg kada je u pitanju ljudski glas.

R:Evolucija počinje na glavnoj EXITovoj bini.

ULAZNICE
Festivalske ulaznice do 1. srpnja: 440 kn
Festivalske ulaznice od 2. do. 6. srpnja: 550 kn
Jednodnevne ulaznice do 1. srpnja: 190 kn
Jednodnevne ulaznice od 2. Do 6. srpnja: 230 kn
Kamp: 200 kn

Festivalska ulaznica + prijevoz + smještaj: već od 757 kn
Više informacija na www.mytravel.hr

Prodaja ulaznica i kampa u Hrvatskoj završava u ponoć sa 6. na 7. srpanj.

Službena prodajna mjesta:
• Dallas Shop Zagreb, Tkalčićeva 7
• Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13
• Dallas Shop Rijeka, Splitska 2a
• Dallas Shop Split, Narodni trg 14
• Dallas Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4
• Dallas Shop Rovinj, Carera 72
• Dallas Shop Zadar, Široka ulica 2
• AVE Fashion Store, Osijek, TC Portanova

Objavljeno 30.06.2013.

Vremeplov

Studijsko snimanje je ustvari samo dokumentiranje našeg rada, dok su nastupi uživo ono što mi jesmo.
Edi Maružin (Gustafi)