Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nizozemci snimili film o Exitu

Nizozemci snimili film o ExituDok slavi 10 godina postojanja, poznati nizozemski magazin DJ Broadcast najavio je seriju dokumentaraca koji se bave suvremenom kulturom. Ekipa Opslaan Als produkcije provela je dva tjedna u travnju u Srbiji i vratila se s nevjerojatnom pričom o organizaciji koja stoji iza Exit festivala.

„Nastao 2000. godine kao protest protiv Miloševićevog režima, ovaj jedinstveni festival još uvijek igra važnu ulogu u razvoju kulturnog života Srbije“, navodi se u priopćenju magazina povodom premijere filma. „Iako najveće glazbene zvijezde svake godine zatresu tvrđavu, festival nikad nije postao potpuno komercijalni događaj i još uvijek je osnovan na početnim idejama i uvjerenjima organizatora“.

Po prvi put ikada, organizatori festivala pričaju svoju osobnu priču baš u ovom dokumentarcu koji će biti prikazan i na nizozemskoj nacionalnoj televiziji, kao i na nekoliko festivala dokumentarnog filma širom svijeta. Nizozemska filmska ekipa tvrdi: „Bilo je inspirativno i uzbudljivo provesti dva tjedna u Srbiji. Smatrali smo da je važno ispričati priču ljudi iz Exit festivala, koji se i dan danas bore za ono u što vjeruju. Među ovim ljudima shvatili smo koliko je važno ono što rade i bila nam je čast da ovim dokumentarnim filmom to i prikažemo. Također, bili smo šokirani što to nitko prije nas nije napravio“.

DJ Broadcast sadrži magazin, online magazin, radio stanicu i organizira seriju kulturnih i muzičkih događaja u Nizozemskoj.

’Opslaan Als’ čine kreativni duo Sander Van Driel i Kevin Boitelle. Osnovani su 2007. godine i kreirali su veliki broj kratkih filmova, reklama i video klipova.

Na Exit Festivalu, koji će se održati od 12. do 15. srpnja, u petak, drugog dana festivala DJ Broadcast će biti domaćin na Suba sstageu zajedno sa nizozemskim labelom Boemklatsch.

Objavljeno 15.06.2012.

Vremeplov

Mi smo bend individualaca, a ne projekt vlasnika dućana ili neke kompanije. Ne potpadamo ni pod kakvu glazbenu policiju koja će nam govoriti što trenutno da sviramo.
Zoran Subošić Zok (Hladno pivo)