Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nola: ”Dio tebe” u piano verziji kao najava turneje po regiji!

Nola: ”Dio tebe” u piano verziji kao najava turneje po regiji! Nola je jedno od najcjenjenijih imena moderne hrvatske pop - rock glazbe i uvjerljivo jedna od najemitiranijih grupa u domaćem radijskom eteru.

U dvadesetogodišnjoj karijeri osvojili su niz priznanja, privukli tisuće slušatelja, a okruglu obljetnicu okrunit će i sasvim posebnim albumom ”Nola Piano”.

Album ”Nola Piano” izlazi krajem godine i donosi najljepše i najpoznatije pjesme grupe Nola snimljene u potpuno novom aranžmanu. U namjeri da što uvjerljivije prenese emociju svojih pjesama Nola ih je odlučila ”ogoliti” do kraja pa se u ovoj interpretaciji pojavljuju samo klavir i vokal.

Nove aranžmane pjesama poput ”Dio tebe”, ”Iznad oblaka”, ”Zauvijek”, ”Do kraja” osmislio je i odsvirao pijanist Leon Brenko.

Izlazak ovog izdanja pratit će i regionalna koncertna turneja ”Nola Piano - 20 godina ljubavi”, a objavljujemo i prve datume koncerata: u Splitu, Mostaru, Rijeci, Puli i Zagrebu.

Pjesma ”Dio tebe”, nastala je prije nešto manje od dvadeset godina kao crtica iz tadašnjeg života mladog i ludo zaljubljenog para Gabi i Marijana.

Glazba je energija, a njihova proizlazi iz njihovog dvadesetogodišnjeg zajedničkog života. Zvuk i atmosfera pjesama je intimna, čuje se svaki šum, uzdisaj, kao da udobno sjedite u malom prostoru, a Gabi i klavir sviraju samo vama.

” Tada nismo mogli ni sanjati da će vremenom ”Dio tebe” mnogim parovima postati ljubavni zavjet ili ona ”naša” pjesma. ” - poručuje Nola (Gabi i Marijan)

Od davne 1995., kad su hit singlom ”Dio tebe” i istoimenim albumom osvojili glazbeni eter, pa sve do danas i albuma ”Nola Piano” - nepromijenjeno je ostalo jedno; osnivači grupe Gabi i Marijan i dalje su zajedno, zaljubljeni i predani jedno drugome kao prvoga dana. Zbog toga ih nerijetko proglašavaju u najmanju ruku ”neobičnom pojavom” na hrvatskoj sceni jer pojam veze i ljubavi danas proživljava egzistencijalnu krizu - normalno je rastajati se, a sve nenormalnije biti u skladnom i dugovječnom odnosu.

Upravo zbog toga nastavili su svoj razvoj u smjeru intimnijeg albuma i akustičnog koncertnog programa uz klavir i gitaru, jer će tako publici na najbolji mogući način prenijeti emociju koju zajedno ”žive” već dvadeset godina.

U novoj sezoni 2012./2013. ”Nola Piano” posjetit će preko dvadeset gradova, a pet možemo otkriti već sada; to su Split - Quasimodo (6.12.), Mostar - Calamus ( 7.12.), Rijeka - Tunel ( 14.12. ), Pula - Muzej Crkva Sveta srca (22.12.) i Zagreb - Sax na Valentinovo 2013 (14.2.)

Turneja ”Nola Piano - 20 godina ljubavi” kao i novi album, sa sigurnošću će ponuditi spoj bezvremenskih pjesama i inspiracije dvoje vječno zaljubljenih, koji kroz harmoniju glasa, klavira i gitare, na savršen način čine ”soundtrack” za bilo koje godišnje doba.

Više informacija te ostale gradove turneje objavljujemo uskoro.

Objavljeno 22.11.2012.

Vremeplov

Iza određene točke, glazba više nije moja. Vaša je…
Phil Collins