Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nola: ”Dio tebe” u piano verziji kao najava turneje po regiji!

Nola: ”Dio tebe” u piano verziji kao najava turneje po regiji! Nola je jedno od najcjenjenijih imena moderne hrvatske pop - rock glazbe i uvjerljivo jedna od najemitiranijih grupa u domaćem radijskom eteru.

U dvadesetogodišnjoj karijeri osvojili su niz priznanja, privukli tisuće slušatelja, a okruglu obljetnicu okrunit će i sasvim posebnim albumom ”Nola Piano”.

Album ”Nola Piano” izlazi krajem godine i donosi najljepše i najpoznatije pjesme grupe Nola snimljene u potpuno novom aranžmanu. U namjeri da što uvjerljivije prenese emociju svojih pjesama Nola ih je odlučila ”ogoliti” do kraja pa se u ovoj interpretaciji pojavljuju samo klavir i vokal.

Nove aranžmane pjesama poput ”Dio tebe”, ”Iznad oblaka”, ”Zauvijek”, ”Do kraja” osmislio je i odsvirao pijanist Leon Brenko.

Izlazak ovog izdanja pratit će i regionalna koncertna turneja ”Nola Piano - 20 godina ljubavi”, a objavljujemo i prve datume koncerata: u Splitu, Mostaru, Rijeci, Puli i Zagrebu.

Pjesma ”Dio tebe”, nastala je prije nešto manje od dvadeset godina kao crtica iz tadašnjeg života mladog i ludo zaljubljenog para Gabi i Marijana.

Glazba je energija, a njihova proizlazi iz njihovog dvadesetogodišnjeg zajedničkog života. Zvuk i atmosfera pjesama je intimna, čuje se svaki šum, uzdisaj, kao da udobno sjedite u malom prostoru, a Gabi i klavir sviraju samo vama.

” Tada nismo mogli ni sanjati da će vremenom ”Dio tebe” mnogim parovima postati ljubavni zavjet ili ona ”naša” pjesma. ” - poručuje Nola (Gabi i Marijan)

Od davne 1995., kad su hit singlom ”Dio tebe” i istoimenim albumom osvojili glazbeni eter, pa sve do danas i albuma ”Nola Piano” - nepromijenjeno je ostalo jedno; osnivači grupe Gabi i Marijan i dalje su zajedno, zaljubljeni i predani jedno drugome kao prvoga dana. Zbog toga ih nerijetko proglašavaju u najmanju ruku ”neobičnom pojavom” na hrvatskoj sceni jer pojam veze i ljubavi danas proživljava egzistencijalnu krizu - normalno je rastajati se, a sve nenormalnije biti u skladnom i dugovječnom odnosu.

Upravo zbog toga nastavili su svoj razvoj u smjeru intimnijeg albuma i akustičnog koncertnog programa uz klavir i gitaru, jer će tako publici na najbolji mogući način prenijeti emociju koju zajedno ”žive” već dvadeset godina.

U novoj sezoni 2012./2013. ”Nola Piano” posjetit će preko dvadeset gradova, a pet možemo otkriti već sada; to su Split - Quasimodo (6.12.), Mostar - Calamus ( 7.12.), Rijeka - Tunel ( 14.12. ), Pula - Muzej Crkva Sveta srca (22.12.) i Zagreb - Sax na Valentinovo 2013 (14.2.)

Turneja ”Nola Piano - 20 godina ljubavi” kao i novi album, sa sigurnošću će ponuditi spoj bezvremenskih pjesama i inspiracije dvoje vječno zaljubljenih, koji kroz harmoniju glasa, klavira i gitare, na savršen način čine ”soundtrack” za bilo koje godišnje doba.

Više informacija te ostale gradove turneje objavljujemo uskoro.

Objavljeno 22.11.2012.

Vremeplov

Opsjednut sam knjigama.
David Sylvian