Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nola ”Iznad oblaka”

Nola ”Iznad oblaka”Nakon više od deset godina pauze, pulska grupa Nola vratila se na hrvatsku glazbenu scenu novim (dvostrukim) albumom pod nazivom ”Iznad oblaka”.

Album s jedanaest novih pjesama u sebi sadrži i bonus multimedijalni CD s remasteriranim starim hitovima, video spotovima, fotografijama i tekstovima pjesama.

Između ostalog CD sadrži pjesmu i video-spot mega-hita ”Dio tebe”, pjesmu koja je devedesetih godina pokupila velike simpatije publike i Nolu izvukla iz mnoštva tadašnjih bendova, a pjesma je postala neizostavan repertoar na svim tulumima, gažama bendova i svirača po barovima.

Nola, čiju jezgru čine bračni par Gabrijela i Marijan, uz svoje prijatelje glazbene suradnike snimili su album koji jednostavno zrači pozitivnom energijom, ljubavlju i optimizmom.
Nakon objave prvog singla ”Iznad oblaka” koji je uspješno zagrijao atmosferu za dugoočekivani novi album s izlaskom istoimenog albuma objavljen je i novi singl ”Do kraja”.
Radi se o laganoj ljubavnoj pjesmi, jesenski čeznutljive atmosfere, oplemenjenoj zvucima klavira, gitare, harmonike i naspoljetku vokala, jednostavno priziva simbolične slike ljubavi dvoje ljudi.

Dekada odmaka od uobičajene bendovske glazbene proizvodnje donosi kvalitativan skok u produkciji i zrelost u izričaju.

Album je sniman u pulskim studijima ”Partyzan” i ”Maridea” pod producentskim vodstvom Edija Cukerića, a miksan u studiju RSL u Novom Mestu.

Mastering potpisuje priznati glazbeni stručnjak Fred Kevorkian iz New Yorka koji je surađivao s Willie Nelsonom, Dave Matthews Bandom, Iggy Popom i dr.

Za grafičko oblikovanje albuma zaslužan je Maurizio Ferlin, redatelj jednog od prvih videospotova za pjesmu ”Dio tebe”, a koji je ujedno bio i njegov prvi glazbeni videospot.

Članovi Nole poručuju:”Vratili smo se jer mislimo da imamo nešto dobro za ponuditi publici. Poveznica naših pjesama je proživljena ljubav odnosno život nas dvoje. Puno je ljudi koji se poistovjećuju s našim stihovima i koji u našoj glazbi pronalaze djeliće svojih života.”

Objavljeno 07.10.2009.

Vremeplov

Otpor prema neprirodnim situacijama zapravo uvijek nosimo u sebi. Čovjek je slobodan kada ima izbora.
Pavica Čabrijan (Paraf), intervju za RiRock.com