Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

’Nothing But The Blues’’ Erica Claptona u prodaji

’Nothing But The Blues’’ Erica Claptona u prodajiCijeloživotna strast Erica Claptona prema bluesu najsjajnije je zablistala u dokumentarcu ’’Nothing But The Blues’’.

Film koji je emitiran u Americi 1995. i koji je nominiran za nagradu Emmy, zaživio je sada u 4K formatu i spreman je za službenu objavu. Uz najavljeni dokumentarac Reprise Records je objavio i soundtrack s više od sat vremena dosad neobjavljenih live snimki koje su nastale tijekom čuvene turneje kojom je Clapton promovirao ’’From The Cradle’’, multiplatinasti album koji mu je donio i nagradu Grammy.

Danas je također predstavljen ranije neobjavljen video Claptonove sjajne izvedbe pjesme “Groaning The Blues” s nadolazećih izdanja. Pjesmu je izvorno napisao pjevač i basist Willie Dixon, čiji su radovi pomogli definirati Chicago blues. Gitarist i kolega iz Chicaga, Otis Rush objavio je pjesmu 1957. kao singl za Cobra Records, neovisnu čikašku blues izdavačku kuću. Clapton je snimio ovu verziju u San Franciscu u Fillmoreu u studenom 1994.

Dokumentarac i prateći soundtrack objavljeni su u više formata (Super Deluxe Limited Edition Boxed Set, 2LP, CD, Blu-Ray, DVD i na digitalnim servisima), a Super Deluxe Box Set uključuje dokumentarac na Blu-ray formatu, soundtrack na 2LP I CD izdanju, bonus CD s četiri dodatne pjesme (“Driftin’”, County Jail Blues”, “Kid Man Blues” i “It’s Too Bad” te knjigu i mnoštvo memorabilija, poput litografija i postera, Claptonovog seta žica za gitaru, custom trzalice i bandana maramu.

Dokumentarac koji je napisao i režirao Scooter Weintraub te producirao Martin Scorsese uključuje opširan intervju koji je Scorsese vodio s Claptonom. U njemu Clapton otkriva svoju ljubav prema blues glazbi I ogroman utjecaj koji su na njega ostavili Muddy Waters i B.B. King.

Brojni njegovi uzori (Robert Johnson, Howlin’ Wolf, Buddy Guy, T-Bone Walker) pojavljuju se u filmi kroz snimke nastupa, intervjue i fotografije. U srži dokumentarca svakako je Claptonova izvedba blues standarda i manje poznatih blues pjesama. CD format donosi 17 pjesama; dvostruki LP 18, te DVD i Blu-ray svaki 20 pjesama. Dvije koncertne večeri u Fillmoreu (San Francisco, 8. i 9.11.1994.) snimljene su tijekom turneje From The Cradle, a najzanimljiviji trenutci su odabrani za ovo izdanje.

Objavljeno 13.07.2022.

Vremeplov

Znam što sam učinio za glazbu ali ne zovite me legendom. Zovite me - Miles Davis.
Miles Davis