Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nova hrvatska etno scena u Močvari!

Nova hrvatska etno scena u Močvari!U sklopu programa Vrelo zvuka organizirali smo nekoliko koncerata s novim imenima hrvatske etno scene, a sada predstavljamo i još dva izvođača koji djeluju već neko vrijeme, ali nisu previše koncertno nastupali. Ovo je prilika da ih zajedno vidimo na jedinstvenoj lokaciji i pozornici Močvarine tarase.

Prisoje je svijetla strana planine ili brda, iako balkanske tradicijske pjesme koje odabire većinom imaju životnu težinu jer nema prisoja bez osoja. Glasom, bubnjem i još ponekim perkusijama reinterpretira tradicijske hrvatske, srpske, bosanske, hercegovačke, makedonske i bugarske pjesme, a u nastupe, ovisno o situaciji, voli uključiti i publiku. Bivša je članica ansambla Kamene babe i ZborXopa.

Martin Ladika bodri iskustva u pjesmu koju grlom pokušava pretvoriti u pticu, krilati je neodređenim instrumentarijem iz kojeg se često izdvaja ogoljena gitara. U svojim nastojanjima ugleda se na narodne pjevače. Osjeća kako je pjesma iznimno sposobna i trudi je se prisjetiti. U Močvarinu Vrelu Zvuka rado bi predstavio način na koji izvire kao čovjek. Bit će to, kako kaže, kratka, artikulirana, autorska izvedba (pjesama koje su mu pale na pamet). Dobrodošli svi i hvala na uzimanju u obzir.

Objavljeno 05.10.2020.

Vremeplov

Sa stajališta oblika, obrazac za sve umjetnosti glazbenikovo je umijeće.
Oscar Wilde