Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nova imena festivala Viva La Pola

Nova imena festivala Viva La PolaU svom osmom izdanju, Viva La Pola! po prvi puta predstavlja jedan od najpopularnijih domaćih sastava, zagrebački Kawasaki 3P, koji u dvijetisućitima postaje veliko ime glazbene scene na ovim prostorima.

Od osnutka 1993. godine, nekoliko demo snimaka, provokativnog nastupa na Dori 2003. s pjesmom ’Antonija’, preko debitantskog albuma ’Kawasaki 3P’ koji je iste godine nagrađen Porinom za najbolji album alternativne glazbe, 2009., te s drugim studijskim albumom “Idu Bugari” (koji nekoliko tjedana biva najprodavaniji album u Hrvatskoj), Kawasaki 3P odlaze na sam vrh te zauzimaju mjesto koje im je već otprije pripadalo.

U sastavu Kawasaki 3P-a, uz legendarnog frotmena Tomfu, danas se nalaze mnogi iskusni glazbenici, koji su iz svojih dosadašnjih bendova ili onima u kojima istovremeno djeluju; Hladno pivo, Pips, Chips & Videoclips, Haustor, Jinx i dr. prenijeli veliko iskustvo, koje najviše dolazi do izražaja u nastupima uživo Kawasaki 3P-a koji su definitvno doživljaj koji se jednostavno ne smije propustiti.

Za svoj prvi pulski nastup, Kawasaki 3P su najavili veliki show uz sve hitove kao što su: ’’Antonija’’, ’’Puta madre’’, ’’Mate Parlov’’, ’’Niskarastaman”, “Klint Istvud”, “Malo vas je, malo vas je...” i dr.

Kawasaki 3P djeluje u sastavu: Tomislav Vukelić ”Tomfa” – vokal, Davor Viduka – gitara, Toni Babarović ”Babke” – gitara, Mario Boršćak – bas gitara, Stjepan Jureković ”Štef” – bubnjevi, Demirel Pašalić – truba, Igor Pavlica – truba, Luka Dominik – truba


I ove godine u Pulu dolaze nezaobilazni Six Pack.

Six Pack dolaze iz Smederevske palanke – Srbije i jedan su od najpoznatijih melodičnih punk-rock sastava s ovih prostora. Isto tako, zanimljivo je kako su već u nekoliko navrata nastupali na festivalu “Viva La Pola!” kada su stvorili čvrstu vezu s publikom, a ovoga puta u Pulu dolaze na krilima novoga albuma “Epicentar” kojega su objavili ove godine.

Six Pack su bend kojega krasi osebujna melodičnost u maniri najboljih punk rock bendova, dok Mikijevi tekstovi donose vrsno izvedene literarne minijature koje se sjajno nadovezuju na glazbu čineći savršenu cjelinu koja vrlo lako pronalazi put do sve brojnijih slušatelja. U svojoj dosadašnjoj, 17. godina dugoj karijeri, Six Pack su objavili šest dugosvirajućih albuma (“Pretnja ili molitva” – 1995., “Fabrička greška” – 1996., “Minut ćutanja” – 2000., “La Musique” – 2005., “Discover” – 2008.) te najnoviji “Epicentar” (koji kroz 11 numera uz dobro poznat Mikijev stil pisanja i teme koje se dotiču iskrivljene današnjice, društva, političara, medijskog neukusa, ali i ozbiljnih ljubavnih tema praćenih odličnim rifovima) prema riječima članova benda, predstavlja njihov najbolji album do sada što i potkrijepljuju izvrsne numere kao što su: “Nisi ti kriva”, “Sanjao sam kako odlazim”, “Paramparčad” i dr.

Nastup Six Packa na osmom “Viva La Pola!” biti će presjek ponajboljeg iz njihova dosadašnjeg stvaralaštva uz kultne stvari kao što su; “Fabrička greška”, “Srebrni letač”, “Crveni makovi”, “Olovke izlomljenog srca”, “2 minuta straha”, “Nekako najviše me boliš ti”, “Megafon”, uz dakako premijernu izvedbu najistaknutijih pjesama s novog albuma.

Six Pack danas djeluje u sastavu: Milan Radojević (Miki) – gitara/vokal, Branko Mitrović – gitara, Đorđe Paligorić (Đole) – bas i Miloš Novaković (Mix) - bubanj


Još jedno premijerno ime na festivalu Viva La Pola! u 2011. godini, bit će zasigurno najcjenjeniji punk sastav proizašao iz vremena devedesetih godina, pulski Fakofbolan (F.O.B.).

Riječ je o četveročlanom sastavu koji je krenuo s radom 1993., inspiriran prvim većim okupljanjem hrvatske punk scene a većim dijelom je bio produkt ekipe koja se okupljala oko, te je pokrenula “Monte Paradiso” festival. U samo nekoliko godina, uz jasnu viziju, i himnične street punk numere koje su inspirativno svoje poveznice vukle iz bendova kao što su Cock Sparrer te domaćih kao što su 2 minuta mržnje, Gola jaja i dr., Fakofbolan su postali bend s kojim se publika jednostavno poistovjetila te ga je prihvatila kao glas svoje generacije.

1996. Fakofbolan se po prvi puta pojavljuje na vinilu, kada je uz Dark Busters objavljen zajedički LP na kojemu se se našle stvari: “Metak “, “Mržnja”, “Ropstvo je sloboda” koje i u današnjem vremenu bivaju jedne od zaštitnih uspješnica benda. Zaminljivo je kako je Fakofbolan krajem osamdesetih i početkom dvjetisućitih, triput proputovao Europu kada je u društvu s bendovima S.M.C. i Nula posjetio mnoge gradove, klubove i squattove, predstavivši pulski punk zvuk u najboljem izadnju. 1998. Fakofbolan objavljuje prvi dugosvirajući album koji u LP, CD i kazetnom obliku donosi četrnaest stvari među kojima su se našle i “Na rubu”, “Savršeno”, “Pietas Iulia”, “Ostali” kao i sjajne obrade “Terorizam” (2 minuta mržnje) i “Ulica” (Cock Sparrer). 2002. izlazi “Provincija uzvraća udarac” koji je potvrdio potpuno sazrijevanje benda uz album koji je ocijenjen jednime od najboljih na hrvatskoj nezavisnoj sceni ikada.

2006. ponajviše uslijed brojnih privatnih i obiteljskih obaveza, Fakofbolan se razilazi da bi se ista četvorka (Šapo, Tibec, Đuro i Dejo) 2009. ponovno okupila kako bi nastavila sa svojom istinskom zaljubljenosti prema dobroj glazbi - punk zvuku, pisanju novih pjesama i nadasve nastupima uživo koji su kroz nekoliko povratničkih koncerata (Ljubljana Zagreb, Split, Rijeka) pokazali kako je povratak Fakofbolan-a bio i više no opravdan - reći ćemo iščekivan, te kako je u međuvremenu okupio još veći broj sljedbenika i fanova.

Fakofbolan, trenutačno radi na novom albumu, a nastup na osmom “Viva La Pola!”, uz sve legendarne numere, donijeti će i nekoliko novih stvari.

Fakofbolan djeluje su sastavu: Igor Šaponja (Šapo) – vokal, Tibor Mlač (Tibec) – gitara, pozadinski vokal, Davor Uljanić (Đuro) – bas, pozadinski vokal i Dejan Gotal (Dejo) – bubanj, pozadinski vokal

Objavljeno 03.08.2011.

Vremeplov

Pjesnici se igraju riječima.
Paul McCartney