Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nova nominacija za Terraneo!

Nova nominacija za Terraneo!Poslije nominacije za Najbolji europski festival (European Festival Awards) udruženja europskih festivala „Yourope“, Terraneo se našao u izboru za još jedno priznanje – „Green Operations Award“, a koje se dodjeljuje za ekološku izuzetnost festivala.

The Green Operations Award je godišnja nagrada koju dodjeljuju organizacije Yourope te GO Group, festivalima koji su doprinjeli razvoju održivih događanja (sustainable events). Pobjednika bira nezavisan žiri sastavljen od stručnjaka koji nisu direkto povezani ni s jednim od nominiranih festivala. Izuzetak čini jedan član žirija, predstavnik prošlogodišnjeg pobjednika u ovoj kategoriji, koji ima pravo glasa u biranju novog pobjednika.

Ove godine nominirano je 18 europskih festivala, a Terranao je jedini iz ovog dijela Europe kojeg je stručni žiri odabrao da sudjeluje u utrci za ovu nagradu. Osim festivala iz Šibenika, za Green Operations Award bore se, između ostalih, britanski Camp Bestival, njemački Hurricane / Southside, danski Northside i drugi.

Festivali koji su, po mišljenju stručnog žirija, zaslužili da uđu u uži izbor biti će objavljeni zajedno s ostalim kategorijama početkom studenog, a dobitnik nagrade Green Operations Award biti će proglašen za vrijeme trajanja Europske glazbene konferencije (European Music Conference) i festivala Showcase Festival Eurosonic Noorderslag, u nizozemskom gradu Groeningenu, 15. siječnja 2014. godine.

Nakon uspjeha prvog izdanja ove nagrade, u okviru European Festival Awards 2012, kada je pobjedio festival We Love Green iz Francuske, organizacije Yourope (The European Festival Association) i GO Group ponovno su odgovorni za „zelenu“ kategoriju najvažnije europske dodjele nagrada. Holger Jan Schmidt, koordinator Green Operations Award organizacije, izjavio je: „Ono što sam naučio u ove prve tri godine koliko postoji GO Group, jest da je festivalska scena predvodnik zelenog pokreta u Europi. Svakodnevno se susrećem s novim akcijama, inicijativama i događajima koji imaju sjajne ideje u koje je uloženo puno truda. Zato nam je veliko zadovoljstvo predstaviti festivale nominirane za ovu nagradu, iako je, da budem skroz iskren, skoro nemoguće nagraditi najzeleniji festival u Europi.

Svi su različite veličine, održavaju se na različitim lokacijama, pred drugačijom publikom i imaju drugačije filozofije te povijest. Ali ono što želimo postići, jest odati priznanje i nagraditi izuzetan trud, inovaciju i napredak. Sama činjenica da imamo širi izbor od 18 festivala i da je ovo druga godina da dodjeljujemo ovu nagradu, uspjeh je sam po sebi. Toliko je predivnih festivala, s impresivnim inicijativama koje smo nominirali, da jedino što mogu je zapljeskati im – svi su oni već pobjednici.“

Da podsjetimo, Terraneo festival je nominiran za prestižnu nagradu European Festival Awards, koju Udruženje europskih festivala „Yourope“ i festivalska web stranica Virtual Festivals Europe dodeljuju za najbolji festival u Europi! Glasanje je počelo 01.10. na web stranici http://euvoting.festivalawards.com i traje do 01.11. 2013. godine.

Terraneo festival nominiran je u konkurenciji za Najbolji festival srednje veličine (između 10.000 i 39.999 posetilaca) i natječe se s festivalima kao što su Balaton Sound (Mađarska), Berlin Festival (Njemačka), Bilbao BKK (Španjolska), Electric Love Festival (Austija), I Love Techno (Belgija), Melt! Festival (Njemačka), Volt (Mađarska), Sensation Italy (Italija) itd.

Za nominirane festivale i ove godine putem interneta glasa festivalska publika iz cijelog svijeta, a glasovi publike su jedini kriterij za izbor pobjednika. Svi glasači moraju se prvo registrirati na web stranici i time ujedno postaju potencijalni dobitnici kompleta ulaznica za pobjednički festival te tri iPad-3 tableta.

Objavljeno 22.10.2013.

Vremeplov

Privučeš lijepo pažnju i postaneš moderan i ako zadržiš dobru poziciju ti si maltene taj koji diktira modu ostalima.
Andy Summers ( iz perioda rada sa The Police)