Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nova sezona ”HR demo kluba”

Nova sezona ”HR demo kluba”U projektu ”HR demo klub” na najbolji se način spajaju javni interes Hrvatske radiotelevizije i resursi HRT-a. Ove jeseni, od studenog 2013. do svibnja 2014., kreće 3. ciklus emisija ”HR demo klub”.

Dvije godine otkrivali su mlade darovite glazbenike i pružali im priliku za afirmaciju u izravnim živim koncertnim nastupima na Drugom programu Hrvatskoga radija. Pobjednik prvog serijala ”HR demo kluba” pulska je skupina Radio aktiv, koja je ove godine bila u nominacijama mladih snaga za Porin, što dogodine, vjerujemo, očekuje i ovogodišnje pobjednike iz Zagreba - !ndigo7 koji upravo snažnije zauzimaju svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Autorski projekt Željka Mesara ove je jeseni urednički preuzela Branka Muvrin, koja nastavlja poštujući već definirane visoke standarde, te za novu sezonu obećava i dalje njegovati, poticati i razvijati oblik domaćega glazbenog audiostvaralaštva koji pridonosi razvoju hrvatske kulture, umjetnosti i zabave.

Pozivamo mlade glazbenike da se priključe ”HR demo klubu”:

1. Pravo sudjelovanja imaju svi demo sastavi s područja Republike Hrvatske koji do prijave na Natječaj nemaju službeno diskografsko izdanje.

2. Za sudjelovanje u projektu potrebno je poslati probnu snimku s tri autorske pjesme na hrvatskom jeziku u mp3 formatu, te kratku biografiju i kontakt sastava online prijavom na internetsku stranicu Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr

3. Žiri će na temelju preslušanih probnih snimaka izabrati izvođače koji će sudjelovati u emisiji HR demo klub Hrvatskoga radija, te nastupati uživo u jednom od zagrebačkih klubova.

4. Glavna nagrada projekta HR demo klub
- snimanje albuma u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija
- samostalni koncert
- medijsko praćenje Hrvatske radiotelevizije

Objavljeno 09.10.2013.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com