Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi album Black Sabbath-a

Novi album Black Sabbath-aBlack Sabbath snimaju prvi album s originalnim pjevačem Ozzy Osbourneom nakon n davne 1978. godine i albuma ’Never Say Die’. Na žalost mnogih obožavatelja legendarne grupe originalni bubnjar Bill Ward ne sudjeluje na snimanju albuma.

Za sada su snimljene 6 pjesme s Rick Rubinom kao producentom albuma a pored Ozzya tu su i originalni basist benda Geezer Butler i osnivač i vođa Black Sabbatha svih ovih godina Tony Iommi.

U skorašnjem intervjuu Iommi je rekao da su već napisali 15 pjesama i odsvirali ih u studiju i da su za sada snimili samo 6. Na pitanje o pridruživanju originalnog bubnjara Bill Ward u snimanju albuma, Iommi kaže da su uvijek spremni raditi s njim ali da se to najvjerojatnije neće dogoditi jer je Ward tako odlučio.

Zašto je Bill Ward odustao od možda posljednje prilike da zasvira s ljudima s kojima je i započeo karijeru glazbenika ostaje pomalo i tajna. Jedina informacija je da nije mogao njegov menadžment sklopiti dogovor s menadžmentom benda o honoraru. A neslužbeno, Ward je odbio sudjelovati u projektu jer mu je nuđena znatno manja cifra od one koju dobivaju ostali članovi Sabbatha.

”Ne krivim ostale članove benda, malo je tužno što nismo ponovno uspostavili odnos koji smo nekada imali, možda je njima ovako lakše” rekao je Bill Ward.

Nakon objavljivanja ponovnog okupljanja i turneje benda, gitaristi Tony Iommiju je dijognosticiran rak limfnih žlijezdi u ranoj fazi, pa je uslijed toga prošlog ljeta održana turneja Ozzy i prijatelji. Black Sabbath su održali samo tri koncerta u rodnom Birminghamu, na Download festivalu u Donington Parku iu Americi na Lollapalooza festivalu u Chicagu. Bubnjar je bio Tommy Clufetos iz benda Ozzy Osbournea.

Novi album je zakazan za travanj 2013. godine, a prije albuma Black Sabbath kreću na turneju po Australiji i biti će glavne zvijezde na festivalu Ozzfest koji se održava u Japanu. ”Imam divna sjećanja iz Australije, kada smo prvi put bili tamo prvo što mi se dogodilo, kada sam sišao s aviona, pritrčala mi je djevojčica s majcom na kojoj je pisalo: ’Gubite se odavde skotovi’- znao sam da smo došli na pravo mjesto” rekao je Ozzy Osbourne.

Objavljeno 13.11.2012.

Vremeplov

Ono smo što jesmo, proizvod smo vlastitog razmišljanja.
Buda