Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi album Vlatka Stefanovskog

Novi album Vlatka StefanovskogLegendarni gitarist Vlatko Stefanovski, objavio je novi album naziva ”Seir”. Riječ je o prvom kantautorskom albumu nakon 11 godina (od albuma ”Kula od Karti”), na kojem se nalazi 10 novih pjesama čiju muziku, tekstove, aranžmane i produkciju potpisuje sam Vlatko.

Album je snimljen u Esoteria Sound Studiju, a kao gosti na albumu pridružili su mu se Rade Šerbedžija (vokal), Damir Imeri (klavijature i Rhodes el. piano), Karolina (vokal), Gjoko Maksimovski (bas), Dino Milosavljević (bubnjevi), Vasko Atanasovski (bariton i soprano saksofon), Zoran Madžirov (vibrafon), Marko Ramljak (violina), Kiril Kuzmanov (tenor saksofon), Trajče Velkov (truba), Vasil Hadžimanov (Rhodes el. piano), Mite Dimovski (dodatne perkusije) i gudački kvartet Zografski.

Fotografije na albumu potpisuju Jan Stefanovski i Kristijan Panovski, a dizajn Srđan Vučić.

Album je najavljen prvim singlom ”Superheroi” u kojem Vlatko Stefanovski pjeva i svira o superherojima, a kao gost se pojavljuje Rade Šerbedžija.

Vlatko Stefanovski počeo je svirati gitaru s 13 godina, a u tinejdžerskim godinama osnovao je kultni bend Leb i sol, koji je postao jedan od najvažnijih imena ex Yu muzike i koji je objavio 14 albuma i nastupao širom svijeta.

Od sredine devedesetih Stefanovski razvija uspješnu solo karijeru s albumima kao što su ”Cowboys & Indians”, ”Sarajevo”, ”Vlatko Stefanovski trio”, ”Kula od karti”, ”Thunder from the blue sky” i drugi i surađuje s još jednim sjajnim gitaristom, Miroslavom Tadićem, s
kojim snima albume *”Krushevo”, ”Treta majka”, ”Live in Belgrade” i ”Live in Zagreb”*.

Posljednjih godina Stefanovski je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov Stefan Milenkovic, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i drugi.

U međuvremenu je stvarao muziku za film, kazalište i balet. Također je nastupao s brojnim orkestrima i ansamblima kao što su London Simphony Orchestra, MDR Leipzig Simphony Orchestra, Monte Carlo Philcharmony Orchestra, Tonkunstler orchestra from Vienna, Simphonieta Orchestra from Sophia, Slovenian philharmony orchestra - Ljubljana, Student symphony orchestra from Skopje Macedonia, FoolCool Jazz big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV big band, RTV Srbija Big band...

Objavljeno 19.03.2014.

Vremeplov

Muzika se dijeli na dobru i lošu. To je tako jednostavno za razumjeti.
Sejo Sexon (Zabranjeno pušenje)