Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi album Vlatka Stefanovskog

Novi album Vlatka StefanovskogLegendarni gitarist Vlatko Stefanovski, objavio je novi album naziva ”Seir”. Riječ je o prvom kantautorskom albumu nakon 11 godina (od albuma ”Kula od Karti”), na kojem se nalazi 10 novih pjesama čiju muziku, tekstove, aranžmane i produkciju potpisuje sam Vlatko.

Album je snimljen u Esoteria Sound Studiju, a kao gosti na albumu pridružili su mu se Rade Šerbedžija (vokal), Damir Imeri (klavijature i Rhodes el. piano), Karolina (vokal), Gjoko Maksimovski (bas), Dino Milosavljević (bubnjevi), Vasko Atanasovski (bariton i soprano saksofon), Zoran Madžirov (vibrafon), Marko Ramljak (violina), Kiril Kuzmanov (tenor saksofon), Trajče Velkov (truba), Vasil Hadžimanov (Rhodes el. piano), Mite Dimovski (dodatne perkusije) i gudački kvartet Zografski.

Fotografije na albumu potpisuju Jan Stefanovski i Kristijan Panovski, a dizajn Srđan Vučić.

Album je najavljen prvim singlom ”Superheroi” u kojem Vlatko Stefanovski pjeva i svira o superherojima, a kao gost se pojavljuje Rade Šerbedžija.

Vlatko Stefanovski počeo je svirati gitaru s 13 godina, a u tinejdžerskim godinama osnovao je kultni bend Leb i sol, koji je postao jedan od najvažnijih imena ex Yu muzike i koji je objavio 14 albuma i nastupao širom svijeta.

Od sredine devedesetih Stefanovski razvija uspješnu solo karijeru s albumima kao što su ”Cowboys & Indians”, ”Sarajevo”, ”Vlatko Stefanovski trio”, ”Kula od karti”, ”Thunder from the blue sky” i drugi i surađuje s još jednim sjajnim gitaristom, Miroslavom Tadićem, s
kojim snima albume *”Krushevo”, ”Treta majka”, ”Live in Belgrade” i ”Live in Zagreb”*.

Posljednjih godina Stefanovski je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov Stefan Milenkovic, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i drugi.

U međuvremenu je stvarao muziku za film, kazalište i balet. Također je nastupao s brojnim orkestrima i ansamblima kao što su London Simphony Orchestra, MDR Leipzig Simphony Orchestra, Monte Carlo Philcharmony Orchestra, Tonkunstler orchestra from Vienna, Simphonieta Orchestra from Sophia, Slovenian philharmony orchestra - Ljubljana, Student symphony orchestra from Skopje Macedonia, FoolCool Jazz big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV big band, RTV Srbija Big band...

Objavljeno 19.03.2014.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com