Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi EP: Gustafi - Maneštra Vol. 1

Novi EP: Gustafi - Maneštra Vol. 1Nakon izvrsnog najavnog singla “Hiti se na mene”, Gustafi su objavili EP “Maneštra”, koji najavljuje jedanaesti studijski album legendarnih Istrijana.

”Maneštra” sadrži četiri pjesme - ”THC balun (Cumbia Istriana)”, ”U mojoj glavi”, ”Kad toje ime” i ”Hiti se na mene”, o kojima Edi Maružin kaže: ”Kako i sam naziv opisuje, ”THC balun (Cumbia Istriana)” je mješavina cumbije i baluna, istarskog narodnog plesa i kante vrste taranke, prožete rock aranžmanima, rekli bismo karakteristična world music pjesma. Riječ je o šaljivom ljetnom singlu koji opisuje prisutnost narkotika i u seoskom okruženju.

Droga danas nije rezervirana samo za urbane sredine, a ova pjesma opisuje čuđenje postojanju te moderne pošasti u ruralnoj sredini. Sigurni smo da će se ovo ljeto ”THC Balun (Cumbia Istriana) slušati diljem regije, a i šire.

„U mojoj glavi“ je ozbiljan neo blues, koji se može slušati bilo gdje u svijetu. Žestoke akustične i električne gitare paraju glazbenom pozadinom, opisujući promjene u glavi, kada sve brige i probleme zamjenjuje praznina i potpuno opuštanje (...u mojoj glavi sad je za sve lazno, u mojoj glavi sada je sve prazno). Zen Blues.

„Kad toje ime“ je žestoka rokerska ljubavna pjesma, čudnovatog rifa koji se pjeva, sigurno će naći pristaše u ljubiteljima čvršćeg zvuka Gustafa.

“Hiti se na mene” obiluje veselim, plesnim i zarazno zabavnim ritmovima i melodijama, popraćenim prepoznatljivo komičnim “gustafovskim” tekstom, koji je istovremeno prepun direktnih i metaforičkih igrica na relaciji muškarca i žene. Singl je izvanredno prihvaćen među slušateljima i radijskim urednicima i zaista nam je iznimno drago zbog toga.”

Pjesme su snimljene u bendovskom studiju u Maružinima, a zanimljivo je da je, po prvi put u tridesetpetogodišnjoj glazbenoj karijeri, sve pjesme snimio Edi Maružin. Za glazbenu produkciju je zaslužan dugogodišnji prijatelj benda i praktički član, Edi Cukerić, kojemu je ovo već deveti producirani album Gustafa, a uz to je na nekim izdanjima radio kao snimatelj, tehničar te koproducent.

Miks je radio Mot Tomaž Maras u studiju RSL u Novom Mestu, također dugogodišnji suradnik, koji je pjesme i masterirao. Savjetodavno važnu ulogu odigrao je i Čedomir Mošnja, koji je pjesme korigirao konstantno u procesu njihova stvaranja.

Pjesme su uz Edija (vokal, gitare, bas, mandolina, usna harmonika, loopovi, sampleovi) i Čeda (bubanj, perkusije, drum machine) odsvirali i Martin Šikman (bas), Edin Pecman (harmonika i klavijature), Jimi Grgić (gitare), Boris Mohorić (truba), Romano Hantih (tuba), Emmanoel da Silva (perkusije), gitaru je još svirao i Ang Maružin, Bernarda Ravnić je
otpjevala prateći vokal na ”Hiti se na mene”, a Edi Cukerić svirao theremin na pjesmi ”Kad toje ime”.

Za pjemu ”THC balun (Cumbia Istriana) je u režiji Johna Karduma snimljen i videospot, koji će biti objavljen idućeg tjedna.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere su objavili deset studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili - od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.

Objavljeno 20.06.2015.

Vremeplov

Top lista Nadrealista je pokazala da primitivizam ne postoji samo u ruralnim područjima, nego i u intelektualnim i političkim krugovima - što se kasnije pokazalo istinitim.
Sejo Sexon (Zabranjeno pušenje)