Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi EP: Gustafi - Maneštra Vol. 1

Novi EP: Gustafi - Maneštra Vol. 1Nakon izvrsnog najavnog singla “Hiti se na mene”, Gustafi su objavili EP “Maneštra”, koji najavljuje jedanaesti studijski album legendarnih Istrijana.

”Maneštra” sadrži četiri pjesme - ”THC balun (Cumbia Istriana)”, ”U mojoj glavi”, ”Kad toje ime” i ”Hiti se na mene”, o kojima Edi Maružin kaže: ”Kako i sam naziv opisuje, ”THC balun (Cumbia Istriana)” je mješavina cumbije i baluna, istarskog narodnog plesa i kante vrste taranke, prožete rock aranžmanima, rekli bismo karakteristična world music pjesma. Riječ je o šaljivom ljetnom singlu koji opisuje prisutnost narkotika i u seoskom okruženju.

Droga danas nije rezervirana samo za urbane sredine, a ova pjesma opisuje čuđenje postojanju te moderne pošasti u ruralnoj sredini. Sigurni smo da će se ovo ljeto ”THC Balun (Cumbia Istriana) slušati diljem regije, a i šire.

„U mojoj glavi“ je ozbiljan neo blues, koji se može slušati bilo gdje u svijetu. Žestoke akustične i električne gitare paraju glazbenom pozadinom, opisujući promjene u glavi, kada sve brige i probleme zamjenjuje praznina i potpuno opuštanje (...u mojoj glavi sad je za sve lazno, u mojoj glavi sada je sve prazno). Zen Blues.

„Kad toje ime“ je žestoka rokerska ljubavna pjesma, čudnovatog rifa koji se pjeva, sigurno će naći pristaše u ljubiteljima čvršćeg zvuka Gustafa.

“Hiti se na mene” obiluje veselim, plesnim i zarazno zabavnim ritmovima i melodijama, popraćenim prepoznatljivo komičnim “gustafovskim” tekstom, koji je istovremeno prepun direktnih i metaforičkih igrica na relaciji muškarca i žene. Singl je izvanredno prihvaćen među slušateljima i radijskim urednicima i zaista nam je iznimno drago zbog toga.”

Pjesme su snimljene u bendovskom studiju u Maružinima, a zanimljivo je da je, po prvi put u tridesetpetogodišnjoj glazbenoj karijeri, sve pjesme snimio Edi Maružin. Za glazbenu produkciju je zaslužan dugogodišnji prijatelj benda i praktički član, Edi Cukerić, kojemu je ovo već deveti producirani album Gustafa, a uz to je na nekim izdanjima radio kao snimatelj, tehničar te koproducent.

Miks je radio Mot Tomaž Maras u studiju RSL u Novom Mestu, također dugogodišnji suradnik, koji je pjesme i masterirao. Savjetodavno važnu ulogu odigrao je i Čedomir Mošnja, koji je pjesme korigirao konstantno u procesu njihova stvaranja.

Pjesme su uz Edija (vokal, gitare, bas, mandolina, usna harmonika, loopovi, sampleovi) i Čeda (bubanj, perkusije, drum machine) odsvirali i Martin Šikman (bas), Edin Pecman (harmonika i klavijature), Jimi Grgić (gitare), Boris Mohorić (truba), Romano Hantih (tuba), Emmanoel da Silva (perkusije), gitaru je još svirao i Ang Maružin, Bernarda Ravnić je
otpjevala prateći vokal na ”Hiti se na mene”, a Edi Cukerić svirao theremin na pjesmi ”Kad toje ime”.

Za pjemu ”THC balun (Cumbia Istriana) je u režiji Johna Karduma snimljen i videospot, koji će biti objavljen idućeg tjedna.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere su objavili deset studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili - od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.

Objavljeno 20.06.2015.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton