Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi organizacijski model Špancirfesta

Novi organizacijski model Špancirfesta Festival dobrih emocija održat će se od 21. do 30. kolovoza, a organizacijski partner Turističke zajednice grada Varaždina bit će Los Angeles Agency.

Jedinstven je to organizacijski model u Hrvatskoj koji će omogućiti da se zadrže povoljne cijene ulaznica za koncerte najvećih regionalnih i atraktivnih stranih izvođača na glavnoj festivalskoj pozornici.

Tijekom Špancirfesta 2014 u varaždinskoj je povijesnoj jezgri održano 441 događanje, a festival je tijekom 10 dana posjetilo oko 170.000 posjetitelja. Ove će se godine festival dobrih emocija održati od 21. do 30. kolovoza, a Turistička zajednica grad Varaždina u festival će uvesti nove sadržaje i proširiti prostor odvijanja festivala.

Poznat po svojim kvalitetnim sadržajima, festival dobrih emocija će i u svom 17. izdanju ponuditi mnoštvo originalnih razloga za posjet Varaždinu.

Kako bi se nastavio razvoj festivala, Turistička je zajednica grada Varaždina raspisala natječaj za suorganizatora glazbenog programa na glavnoj festivalskoj pozornici Stari grad. Potencijale festivala je prepoznala promotorska tvrtka Los Angeles Agency iz Zagreba te svoj kapital i znanje odučila uložiti u Špancirfest.

Los Angeles Agency jedna je od najaktivnijih hrvatskih promotorskih tvrtki. Tijekom 2013. i 2014. godine Los Angeles Agency organizirala je 38 što pojedinačnih što festivalskih događanja. Među njima se ističu sada već legendarni rasprodani samostalni koncert Dubioze kolektiv u Domu sportova ili pak isto tako rasprodani koncert Simple Mindsa u istom prostoru.

Uz organizaciju događanja Los Angeles Agency bavi se i posredovanjem u zakupu izvođača, a tijekom 2013. i 2014. posredovala je u zakupu 40 glazbenih izvođača, kao što su Skunk Anansie, Dinosaur Jr, Morcheeba, Blondie, Trentemoller ili pak Editors.

Špancirfest je poseban po mnogo čemu, a jedna od tih posebnosti je i način njegovog financiranja. Budžet prošlogodišnjeg izdanja festivala bio je 4 milijuna kuna, a u 85% iznosa prihodovan je na tržištu, kroz sponzorske ugovore, prodaju ulaznica i najam prostora.

Ostatak od 15% bile su dotacije Grada Varaždina, Hrvatske turističke zajednice te ostalih javnih institucija. S druge strane, većina festivalskih programa za posjetitelje je besplatna, a za glazbene programe na dvije pozornice i kazališne predstave naplaćuju se ulaznice po prihvatljivim cjenama, što je vidljivo i iz posjećenosti događanja.

Takvi omjeri Turističkoj zajednici grada Varaždina nisu ostavljali prostor za razvoj projekta pa je osmišljen model sufinaciranja koji organizatoru ostavlja kontrolu nad sadržajima, a partneru omogućava isplativo ulaganje.

Jedinstven je to organizacijski model u Hrvatskoj koji će omogućiti da se zadrže povoljne cijene ulaznice za koncerte najvećih regionalnih i atraktivnih stranih izvođača na glavnoj festivalskoj pozornici.

Objavljeno 07.03.2015.

Vremeplov

Da li sam bio kod psihijatra? Ne, mada sam siguran da me smatraju zanimljivim slučajem. Kad god ih slučajno sretnem postavljaju mi mnoga pitanja.

Neil Young