Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi Sad - Koncert godine 2011!

Novi Sad - Koncert godine 2011!Pored 11 već potvrđenih grupa, sudionika ovogodišnjeg Novosadskog Koncerta godine (Hype, Lude Krawe, Zbogom Brus Li, Dža ili bu, Deca loših muzičara, Love Hunters, Sunshine, Eyesburn, Ritam nereda, Goblini i Partibrejkers), u subotu 10.12. imati ćemo priliku vidjeti i nove bendove čije vrijeme tek dolazi.

Koncepcija NS Koncerta godine je oduvijek bila bazirana na predstavljanju najboljih bendova na velikoj bini u Velikoj dvorani Spensa, a ove godine po prvi put ikad, biti će postavljena još jedna, Bez prekida bina na kojoj će se tokom popodneva, večeri i noći u vremenu promjene izvođača na glavnoj sceni, kratkim nastupima predstaviti najbolji od svih koji se prijave na sajtu ili facebook stranici Koncerta godine.

Aktiviranje nove koncertne bine praktično znači da će posjetioci Koncerta godine nastupe moći pratiti neprekidno, u kontinuitetu, jer će se grupe naizmjenično mijenjati na jednoj a zatim na drugoj pozornici i tako tokom svog vremena trajanja od 17 do 02 sata poslije ponoći, tj. čitavih 9 sati.

NS Koncert godine, koji je tokom 90-ih godina prošlog stoljeća bio temelj srpske scene i najbolji oslonac za predstavljanje bendova, s ovom novom binom, svakako još više dobiva na značaju i afirmaciji nadolazećih snaga i dalje se etablira kao jedini događaj koji cjelokupnim kapacitetom drži rock muziku čvrsto i uspravno.

Objavljeno 28.11.2011.

Vremeplov

Istina je ono što su mi govorili kad sam počinjao - da mediokritet vrlo, vrlo aktivno vuče dole i pokušava da te slomi, da te zadrži da dijelite učmalost - jer svaki put kad netko u nečemu uspije, on ujedno dokaže koliko su neki drugi ljudi bijedni i nesposobni u onome što rade.
Marko Šelić Marčelo