Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi singl: Tony Lee King - Shine on Me

Novi singl: Tony Lee King - Shine on MeNakon povratka iz Memphisa, gdje je nastupio na ”32nd International Blues Challengeu” i doživio kako zvuči blues u svjetskoj prijestolnici bluesa - Tony Lee King predstavlja novu verziju singla ”Shine on Me” - pjesmu o vapaju današnjeg čovjeka koji uviđa besmislenost sadašnjeg trenutka, nepravdu te teškoću življenja i međuljudskih odnosa.

Unatoč svemu, pobjeđuje beznađe, podiže se iz pepela i okreće novu stranicu života. Autor glazbe je Tony Lee King, tekst je napisala M.C. Queen, produkciju, miks i mastering je radio Igor Ivanović, za dizajn naslovnice je zaslužna M.C. Queen, a fotografija je djelo Dalibora Zigantea.

Tony Lee King je vrhunski blues, rock i pop gitarist i vokal s više od trideset godina međunarodnog glazbenog staža. Još kao mladić je sa Zabranjenim pušenjem snimio pjesmu “Stanje šoka” s antologijskog albuma “Dok čekaš sabah sa šejtanom”, a nakon toga je dvadesetak godina živio u velikim europskim gradovima (London, Pariz, München, Venecija…) gdje je sticao glazbeno iskustvo svirajući u brojnim pubovima, klubovima, festivalima...

Tony je jedan od rijetkih hrvatskih glazbenih umjetnika koji blues svira profesionalno, iza sebe ima četiri albuma (album s obradama, s autorskim pjesmama, live i “best of” album), mnoštvo singlova i nebrojeno koncertnih nastupa.

Tečno govori engleski, talijanski i francuski i to su jezici na kojima i pjeva. Izvođači koji su najviše utjecali na Tonyjevu glazbu su B. B. King, Eric Clapton, John Lee Hooker, Buddy Guy i Elvis Presley.
.

Objavljeno 03.03.2016.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik