Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novi studijski albuma The Nationala „Sleep Well Beast“

Novi studijski albuma The Nationala „Sleep Well Beast“ Novi studijski albuma The Nationala „Sleep Well Beast“ je u prodaji širom svijeta...

Četiri su godine prošle od izlaska posljednjeg albuma„Trouble Will Find Me“ i samo je privid bio da su članovi The Nationala više zaokupljeni svojim drugim projektima negoli matičnim bendom. No, već i prije nego je velika „Trouble Will Find Me“ europska turneja 2014. završila spektakularnim nastupom u londonskoj O2 Areni pred 20.000 ljudi, gitarist Aaron Dessner je pjevaču Mattu Berninger predstavio prve skice koje su postale jezgra novog albuma.

Temeljito i bez žurbe, u novonastaloj situaciji kada svih pet članova žive u različitim gradovima, bend je ulagao dodatne napore da se što češće, na najmanje tjedan dana, okupe u istoj prostoriji, u studijima u New Yorku ili Los Angelesu, jer stara premisa da sve rade skupa i dalje je najvažnije pravilo prilikom snimanja pjesama.

U veljači 2015. braća Aaron i Bryce Dessner redovito su se nalazila u staroj crkvi u Hudsonu u New Yorku gdje su dovršavali glazbu, a zatim je u proljeće 2016. Aaron završio rad na vlastitom studiju u New Yorku, gdje je većina albuma i snimljena. To je bio prvi put da bendima vlastiti prostor gdje su moglidržati sve svoje instrumente i raditi na pjesmama u bilo kojem trenutku, dan i noć.
Pojedine pjesme s novog albuma „Sleep Well Beast“ su odmah prepoznatljive kao Mattove, tj. The Nationalove, ali drugeje mnogo teže klasificirati. Iako tiše nego što smo navikli, emocionalana nabijenost je i dalje prisutna u Mattovom vokalu, neki tekstovi govore o pokušaju ljudi da se pomire sa stvarima s kojima radije ne bi, neki tekstovi su o braku, neki o Mattovom odnosu s Aaronom i bendom.Gitarske solaže i rifovi prisutniji su više nego ikada prije, ali na većini pjesmama gitare predstavljaju samo mali dio, jer glazbeno ovo je The Nationalov najbogatiji album, pun intezivnih muzičkih tekstura, elektronike i različitih glazbenih instrumenata, album koji zasigurno zahtjeva višestruko preslušavanje da bi se čuli svi detalji koji se u njemu nalaze.
Sedmi studijski album „Sleep Well Beast“ producirao je AaronDessner u koprodukciji Brycea Dessnera i Matta Berningera. Album je miksao njihov stari znanac Peter Katis, također zaslužan za legendarne albume „Alligator“ i „Boxer“, većina albuma je snimljena u Hudson Valley u New Yorku, u studiju u Aarona Dessnera, a album objavljuje veliki nezavisni label 4AD.

„Sleep Well Beast“ je u svibnju najavljen singlom „The System Only Dreams in Total Darkness” kojemjesvepristutni Pitchfork dodijeliotitulu “best new track”, a to jetakođerpostaoiprvisingl The Nationala koji je dospio na prvo mjesto Billboardove Adult Alternative Songsliste. – “Iako nije na istoj listi kao “Despacito”, sretan sam prvim mjestom” izjavio je nedavno Matt za Kickstarter.

Sljedeća tri mjeseca smo imali priliku čuti još tri nova singla, a od danasukupno 12 pjesma s albuma je dostupno na CD-u, pločii/ili streaming platformama.

Velika svjetska turneja počinje 16. rujna u Irskoj, a u prvom europskom krugu The National sviraju 24 koncerata, od kojih u ovom trenutku još samo 4 nisu rasprodana.

U Hrvatskoj, u Trolikovoj distribuciji, album jedostupan od danas kao CD, LP ilimitirani LP za indie shopove, može se pronaći u Dirty Old Shopu, Tratinska 18, Zagreb te Dancing Bearu, Gundulićeva 7, Zagreb i u drugim CD shopovima.

Objavljeno 11.09.2017.

Vremeplov

Rijeka je kao grad kroz godine imala i uspone i padove što se tiče mjuze ali je uvijek bila tu negdje u vrhu gradova iz kojih su se pojavljivali odlični bendovi. Rijeka će za nas uvijek biti grad muzike.
Ivan Bojčić (Morso)