Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Novo ime Schengenfesta

Novo ime SchengenfestaSchengenfest predstavlja i petog „headlinera“ ovogodišnjeg festivala – najveću finsku rock skupinu svih vremena koju možemo okarakterizirati kao spoj metala, gotha i hard rocka – Him.

Mnogi prepoznaju grupu Him i po frontmenu Ville Vallu, karizmatičnom glazbeniku koji je kao mladić radio u očevu sex shopu, svirao u nizu lokalnih bendova i prekinuo školovanje jer se htio baviti samo glazbom.

Fanovi znaju da je ime grupe Him u biti skraćeno His Infernal Majesty, ali danas Him više nema veze s početnim značenjem.

Grupu su osnovali pjevač Ville Valo, gitarist Mikko Lindström i basist Mikko Paananen, a do sada su izdali osam studijskih albuma te su jedini finski sastav koji je postigao zlatnu nakladu u SAD-u.

Uz mnogobrojne albume i singlove, HIM su poznati i po svom simbolu heartagramu koji kao spoj srca i pentagrama simbolizira savršeni kontrast između života i smrti ili ljubavi i mržnje, a nacrtao ga je sam Ville Valo. Njihov glazbeni stil najčešće se opisuje kao „Love Metal“.

Ove godine, Schengenfest u suradnji s poznatim ljubljanskim centrom urbane kulture „Kino Šiške“, dovest će i predstaviti neke od najmodernijih trendova globalne glazbene scene.

Uz južnoafričku grupu Die Antwoord, čelistični duo 2CELLOS, britansku senzaciju Morcheeba, makedonskog DJ-a i autora glazbe Djaikovskog (Kiril Džajkovski), Him i brojne druge, bit će to nezaboravan, trodnevni tulum od 01. 08. - 03. 08. 2014. u Vinici.

Kontigent ulaznica od 53 eura već je rasprodan, no trodnevne festivalske ulaznice + 4 dana kampiranja, još uvijek možete kupiti po cijeni od 60,50 eura ​​i to samo do 28.05.

Za tu cijenu, osim festivalskih ulaznica i besplatnog kampiranja, dobit ćete bogat glazbeni program svjetski poznatih glazbenika na čak tri stagea – glavnom, elektronskom i jednom na plaži, nikad bogatiji popratni program i provod koji ćete doživotno pamtiti.

Od lipnja u prodaju kreću i jednodnevne ulaznice, a organizatori upozoravaju da svoje ulaznice nipošto ne kupujete na mjestima koja nisu za to ovlaštena.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem, www.eventim.hr; www.entrio.hr te putem www.kartoteka.si.

Objavljeno 01.05.2014.

Vremeplov

Jedna od dobrih stvari kod mladih ljudi je što se pitaju, duboko im je stalo do pravde i imaju otvorene umove.
Zach de la Rocha (Rage Against the Machine)