Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Obljetnica albuma ”The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars”

Obljetnica albuma ”The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars” 16. lipnja, obilježili smo 50. obljetnicu albuma ”The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars” neponovljivog i neprežaljenog Davida Bowieja.

Kako bi se obilježila zlatna godišnjica, Parlophone Records s ponosom otkriva dosad neobjavljeni specijalni streaming singl ”Starman (Top Of The Pops Version - 2022 Mix)”. Izvedba Bowiejeve pjesme ”Starman” u dugovječnoj britanskoj glazbenoj emisiji Top Of The Pops neupitno je jedan od najvažnijih glazbenih komada ikada emitiranih na televiziji. Izvedba koja je nesumnjivo utjecala na generacije glazbenika, umjetnika i autora koji su je vidjeli u to vrijeme, ali i ostalih koji su snimku pogledali u desetljećima koja su uslijedila, od bootleg VHS kopija do YouTube isječaka.

Album ”The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars” katapultirao je Davida Bowieja u središte pažnje na svjetskoj razini, a cijenjeni magazini kao što su Time, NME i Rolling Stone album su svrstavali na vlastite popise najboljih albuma svih vremena.

Tijekom posljednjih 50 godina spomenuti album ostao je jedan od kamena temeljaca u glazbenoj industriji, ukorijenivši se potom u popularnoj kulturi te ostavivši neporeciv utjecaj na brojne glazbenike i svjetske zvijezde, od Arcade Fire do Lady Gage, preko Harryja Stylesa do Noela Fieldinga i neizostavnih make-up izazova na TikToku. Ziggy Stardust, najpoznatija Bowiejeva stage persona, umirovljena je 3. srpnja 1973. u londonskom Hammersmith Odeonu, no utjecaj Ziggyja ipak odjekuje i do današnjih dana.

Povodom 50. obljetnice albuma, dan kasnije, biti će objavljen i limitirani obljetnički LP ”The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” (LTd 50th Anniversary Edit) (Half-Speed Master) te obljetnički Picture Disc LP.

Objavljeno 18.06.2022.

Vremeplov

O boemima odavno postoji toliko uopćena predodžba da više gotovo nitko ne zna podrijetlo i bit pravih boema.
Ervin Dubrović, riječki povjesničar umjetnosti i publicist