Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odličan koncert Slasha u Beogradu!

Odličan koncert Slasha u Beogradu!Ako bi trebalo početi recenziju opisom koncerta onda je nekako najadekvatnije reći: razigrani Slash i razigrana publika, raspjevani Myles i raspjevana publika, bend oduševljen publikom i publika oduševljena bendom.(foto:I.Stanković)

Oni koji vole Guns n Roses nemaju za čim žaliti, oni koji vole Slasha u bilo kojem izdanju otišli su prezadovoljni, oni (ako je bilo takvih) koji su došli zbog gitare i dobrog ugođaja dobili su 150 minuta Rock and Roll-a.

Na poziv publici ‘Are You Ready For Rockin Fuckin Roll’ krenulo se s pjesmom ‘Ghost’. Publika je prihvatila izlazak na binu benda vrištanjem koje je delirijumski trajalo do refrena kada se uključila s Mylesom i pjevala u jednom glasu. Sve nadalje Velvet Revolver – ‘Slither’ i ‘Sucker Train Blues’, ‘Civil War’ (Guns n Roses) sa završnicom ‘Purple Haze’ (Hendrix), ‘My Michele’, ‘Patience’ (koji je publika složno otpjevala s Mylesom), ‘Sweet Child Of Mine’, ’Nightrain‘(Guns period), ‘Dr. Alibi’, ‘Starlight’ (s novog albuma) bili su samo dio 120 minuta koncerta koji je krasio solo Slasha (s bendom) gdje je izveo, u rockerskom maniru, čuvenu filmsku temu ‘The Godfather’.

Imao je još jednu solo točku kasnije gdje je demonstrirao svoje gitarske bravure ali i to zaslužuje pažnju jer se sve to nije otelo u minutaži nego sasvim dovoljnih 3-5 minuta. Bis je donio kao prvu ‘Beggars & Hangers-On’ iz perioda Slash Snakepit, a ‘Paradice City’ – za kraj. Ne zna se tko je više pjevao veliki hit Gunsa, publika ili Myles Kennedy.

Ako bi trebalo reći nešto o samom koncertu a ne pričati samo o Slashu ostaje Myles Kennedy kao centralna figura uz samog Slasha. Čovjek koji može otpjevati 4 oktave briljirao je u svim pjesmama, a svi poštovaoci Guns n Roses i Axela mogu se samo pokloniti Mylesu koji pravilno, bez falša ili nepotrebnog vrištanja izvodi pjesme iz Guns perioda na način koji vas ostavlja bez daha.

I dok vješto komunicira s publikom čak i tijekom pjevanja ostaje činjenica da je fantastičan showman koji nikako ne prebacuje show na sebe nego vješto dominira između Slasha i ostale trojice kolega iz benda. Na taj način pažljivi promatrač koncerta dobiva ugodnu sliku benda a preko toga i kompletnu sliku koncerta koju nakon toga može nositi još dugo u sjećanju.

Samom minutažom (150 minuta), kvalitetnom rock svirkom, s oko 4000 posjetioca pamtiti će Arena i ljudi koji su došli podržati ovaj spektakl (a bilo ih je ako se gledaju parkirani automobili oko Arene i iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske,…) a pamtiti će i sam Slash koji se preko facebooka zahvalio za nevjerovatan doček. Mada je to i u par navrata tijekom koncerta uradio kada se obraćao publici s dubokim zahvaljivanjem.

Bilo kako, organizacija, koncert benda, publika – svi dobivaju najveću ocjenu. Jedino da se ostvari rečenica Myles Kennedyija na kraju koncerta:’Nadam se da se vidimo veoma uskoro!’ - pa da se oni koji nisu bili uvjere se u istinitost ovog prikaza koncerta.


Ivica Stanković

Objavljeno 04.08.2011.

Vremeplov

Predivno je biti popularan, ali glupo je misliti da će to trajati vječno.
Dusty Springfield