Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odličan koncert Slasha u Beogradu!

Odličan koncert Slasha u Beogradu!Ako bi trebalo početi recenziju opisom koncerta onda je nekako najadekvatnije reći: razigrani Slash i razigrana publika, raspjevani Myles i raspjevana publika, bend oduševljen publikom i publika oduševljena bendom.(foto:I.Stanković)

Oni koji vole Guns n Roses nemaju za čim žaliti, oni koji vole Slasha u bilo kojem izdanju otišli su prezadovoljni, oni (ako je bilo takvih) koji su došli zbog gitare i dobrog ugođaja dobili su 150 minuta Rock and Roll-a.

Na poziv publici ‘Are You Ready For Rockin Fuckin Roll’ krenulo se s pjesmom ‘Ghost’. Publika je prihvatila izlazak na binu benda vrištanjem koje je delirijumski trajalo do refrena kada se uključila s Mylesom i pjevala u jednom glasu. Sve nadalje Velvet Revolver – ‘Slither’ i ‘Sucker Train Blues’, ‘Civil War’ (Guns n Roses) sa završnicom ‘Purple Haze’ (Hendrix), ‘My Michele’, ‘Patience’ (koji je publika složno otpjevala s Mylesom), ‘Sweet Child Of Mine’, ’Nightrain‘(Guns period), ‘Dr. Alibi’, ‘Starlight’ (s novog albuma) bili su samo dio 120 minuta koncerta koji je krasio solo Slasha (s bendom) gdje je izveo, u rockerskom maniru, čuvenu filmsku temu ‘The Godfather’.

Imao je još jednu solo točku kasnije gdje je demonstrirao svoje gitarske bravure ali i to zaslužuje pažnju jer se sve to nije otelo u minutaži nego sasvim dovoljnih 3-5 minuta. Bis je donio kao prvu ‘Beggars & Hangers-On’ iz perioda Slash Snakepit, a ‘Paradice City’ – za kraj. Ne zna se tko je više pjevao veliki hit Gunsa, publika ili Myles Kennedy.

Ako bi trebalo reći nešto o samom koncertu a ne pričati samo o Slashu ostaje Myles Kennedy kao centralna figura uz samog Slasha. Čovjek koji može otpjevati 4 oktave briljirao je u svim pjesmama, a svi poštovaoci Guns n Roses i Axela mogu se samo pokloniti Mylesu koji pravilno, bez falša ili nepotrebnog vrištanja izvodi pjesme iz Guns perioda na način koji vas ostavlja bez daha.

I dok vješto komunicira s publikom čak i tijekom pjevanja ostaje činjenica da je fantastičan showman koji nikako ne prebacuje show na sebe nego vješto dominira između Slasha i ostale trojice kolega iz benda. Na taj način pažljivi promatrač koncerta dobiva ugodnu sliku benda a preko toga i kompletnu sliku koncerta koju nakon toga može nositi još dugo u sjećanju.

Samom minutažom (150 minuta), kvalitetnom rock svirkom, s oko 4000 posjetioca pamtiti će Arena i ljudi koji su došli podržati ovaj spektakl (a bilo ih je ako se gledaju parkirani automobili oko Arene i iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske,…) a pamtiti će i sam Slash koji se preko facebooka zahvalio za nevjerovatan doček. Mada je to i u par navrata tijekom koncerta uradio kada se obraćao publici s dubokim zahvaljivanjem.

Bilo kako, organizacija, koncert benda, publika – svi dobivaju najveću ocjenu. Jedino da se ostvari rečenica Myles Kennedyija na kraju koncerta:’Nadam se da se vidimo veoma uskoro!’ - pa da se oni koji nisu bili uvjere se u istinitost ovog prikaza koncerta.


Ivica Stanković

Objavljeno 04.08.2011.

Vremeplov

Moć novca je najmoćnija energija koja postoji, samo je ona strahovito često zloupotrijebljena. Novac drži cijelu strukturu našeg društva.
Mila Elegović, glumica