Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odlični Skunk Anansie proslavili 25. rođendan na Šalati!

Odlični Skunk Anansie proslavili 25. rođendan na Šalati!U subotu 27.08. 2019. pred prepunom Šalatom nastupili su Ace, Cass, Mark i Skin, poznatiji kao Skunk Anansie i svojim nastupom opravdali sva očekivanja vjernih fanova te još jednom dokazali kako nešto kvalitetno i snažno kao što je njihova glazba ne gubi na vrijednosti ni nakon 25 godina.

Dobar uvod u rođendanski koncert odradila je simpatična i talentirana glazbenica Lovely Quinces pojačana bendom. Kratka pauza za pripremu i na stage su izašli u Hrvatskoj uvijek rado viđeni Skunk Anansie.

Potvrda obostrane ljubavi bila je u vidu skandiranja, gromoglasnih aplauza i rasplesane i raspjevane publika koja je slijepo pratila svaki mig energične Skin kao i izjave pjevačice koja se nekoliko puta tijekom koncerta osvrnula na reakcije publike te komentirala da je ovo“najglasnija publika na turneji“. Opetovano je potvrdila kako im je uvijek drago doći u Hrvatsku te se ispričala što su zbog bolesti otkazali nastup. U više navrata Skin se bacala u publiku koja ju je svaki put spremno dočekala.

Moćna i nježna u isto vrijeme, neponovljivog vokala, savršene kontrole glasa Skin je potpuno očarala okupljene.Svoju ulogu frontwomenice iskoristila je i kako bi zagrebačku publiku podsjetila na problematiku imigranata te rekla „Moramo podržavati jedni druge. Svi smo mi imigranti. Ja sam isto imigrant.“ Kratko, jasno, sve je rekla a što nije izrečeno riječima, izrekli su svojom glazbom.

Sat i pol koncerta do bisa proletjelo je u trenu. I naravno da publika nije bila spremna za kraj te se bend na pozornicu vraćao još dva puta.

Numere su se nizale jedna za drugom i ako su prednost dali starijim stvarima poput „Hedonism“, “Weak“, “I Can Dream“, “Twisted“, “Secretly“, “Because Of You“ i “Brazen (Weep)“ Skin je istaknula da ne bi kao bend postojali već 25 godina da ne stvaraju i ne sviraju i nove pjesme te je publika među ostalima imala priliku čuti i novu ”What You Do For Love”.

Svima koji su bili jasno je da su svjedočili nastupu velikog benda, čija glazba ruši sve pred sobom. Benda sastavljenog od odličnih glazbenika s nevjerovatnim vokalom. Po reakcijama publike jasno je da se čeka njihov sljedeći nastup. Po reakciji članova benda jasno je da će se vratiti što je odlična prilika za sve one koji su nekako propustili ovaj koncert da isprave tu pogrešku.AS Paulić

Objavljeno 28.07.2019.

Vremeplov

Za mene je jedino prihvatljivo da je moja glazba živa i da evoluira. Umjetnik će radije prodavati proces nego produkt.
Peter Gabriel