Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Održan 1st Croatian Blues Challenge

Održan 1st Croatian Blues Challenge Drugi dan 1st Croatian Blues Challengea (1st CBC) postavio je novi rekord zagrebačkog kluba Sax! u kojem je u srijedu, 11. studenog, natjecanje u kategoriji ”grupe” pratilo više od 380 ljubitelja bluesa. Na natjecanju je nastupilo deset sastava, a pobjednik je bjelovarski bend Nebo & The Downstrokes, drugoplasirani sastav je zagrebački Greenhouse Blues Band.

Dan ranije, u utorak 10. studenog, u kategoriji ”solo/duo” pobjedio je kantautor Ivan Vragolovich iz Slavonskog broda, a drugoplasirani od devet natjecatelja bio je duet D Black Bird iz Nove Gradiške.

Prvoplasirani iz svake kategorije u siječnju sljedeće godine putuje na polufinale međunarodnog blues natjecanja 26th International Blues Challenge (26th IBC) u američki grad Memphis gdje će predstavljati udrugu Hrvatske blues snage (HBS), organizatora 1st CBC.

Za najboljeg gitaristu prvog hrvatskog blues natjecanja proglašen je Tomi Novak, član zagrebačkog sastava Robert Johnson’s Backbone čiji je ovogodišnji nastupni album Yonder Come the Blues već otputovao u Memphis s naljepnicom ”Croatian Blues Forces selection for the best Self-produced CD on 26th IBC competition”.

1st Croatian Blues Challenge - Powered by Mega muzika - Fender, bio je nedvojbeno najveće, najbrojnije i najkvalitetnije okupljenje hrvatskih blues glazbenika i njihovih poklonika dosad. 19 izvođača iz 10 gradova Hrvatske, u rasponu od ispod 20 do iznad 60 godina, pružilo je publici u Sax!-u tijekom 20-minutnih natjecateljskih nastupa svoj maksimum. Odlična glazba prštala je iz svake pore kluba i stručni žiri - u sastavu Tomislav Goluban (predsjednik žirija), Adonis Dokuzović, Zoran Haraminčić, Miroslav Evačić i Dalibor Skeledžija - imao je težak zadatak izabrati najbolje. Na kraju su to sastav Nebo & The Downstrokes i Ivan Vragolovich kojima želimo što bolji plasman u Memphisu.

Pobjednike 1st CBC u sljedećim danima možete čuti i vidjeti:

17.11.2009. - Sax! - u sklopu BlueSax! večeri (ulaz besplatan)
18.11.2009. - Studio Bajsić - HRT (ulaz besplatan uz najavu na govorni automat 060 506606)
19.11.2009. - Boogaloo - predgrupe na koncertu legendarnog Johnny Wintera

Objavljeno 14.11.2009.

Vremeplov

Nekada je sve bilo puno sporije, puno romantičnije.
Srećko Cuculić, riječki književnik