Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ogenj izbacuje rokersku baladu ”Duša”

Ogenj izbacuje rokersku baladu ”Duša” Ogenj su nas odlučili primiriti te potaknuti na razmišljanje svojom rokerskom baladom ”Duša”. (Foto: A. Radiković)

Riječ je o novom singlu s aktualnog albuma ”Si kak jen” koji je bio magnet za dobre kritike u 2020. godini, a i kojem se smiješi Porin za najbolji World Music album.

Najpoznatiji po svom unikatnom spoju folka, rocka i punka, Ogenj su pjesmom ”Duša” zaplovili vodama baladnog folk rocka koji je okarakteriziran nježnijim melodijama. U pjesmi se glazbeno ističu violina koja stvara temu i plače uz tekst, dok finalni dekrešendo obilježava usna harmonika, a sam kraj pjesme rezerviran je za trubu. ”Tu trubu možemo shvatiti kao posmrtnu trubu ili kao trubu koja nam daje za razmišljanje o čemu je pjesma. Singl je nabijen emocijama i sama ta glazba prati tekst”, poručuje Tomislav Mihac Kovačic.

Iako se radi o emocionalno nabijenoj pjesmi koja ne pumpa i ne juri poput drugih pjesama s albuma, ”Duša” ima sve esencijalne elemente koji su dio ”glazbene artiljerije benda”, kako je pojasnio Tomo. Uz to, mnogi glazbeni kritičari dali su ovoj pjesmi etiketu najrokerskije pjesme s albuma ”Si kak jen”.

Koprivnički folk rockeri ovom pjesmom nisu htjeli samo pobuditi emocije, već i prenijeti poruku. ”Tematski naslonjena na one najnježnije, ranjive, bez prava glasa, dječicu stvorenu iz ljubavi koja rastu pod majčinim srcem od prvog dana. Pro life angažiranost je ovdje na vrhuncu, puna bolne istine nezaštićenih”, poručuje Tomo.

Iza teksta i glazbe stoji Tomislav Mihac Kovačic, iza aranžmana bend, a pjesmu je producirao Ante Prgin-Surka. Za video editing popratnog videa zaslužan je Marko Gogić.

Objavljeno 14.04.2021.

Vremeplov

Dogodilo se da imam sreće jer sam od svoje devete godine znala što želim da mi bude karijera.
Alanis Morissette